Simgelerin köprüsü yükseliyor

Tamamlandığında ‘dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü’ unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kırmızı beyaz ayaklarında 24 adet blok üst üste konularak 230 metre yüksekliğe ulaşıldı.

Simgelerin köprüsü yükseliyor

Gelibolu ilçesinin Sütlüce mevkisi ile Lapseki ilçesinin Şekerkaya mevkisi arasında yer alacak köprü için çalışmalar gece gündüz sürdürülüyor. Deniz içi çalışmalardan sonra su üstünde ve kara bağlantı noktalarında yapılan çalışmalarda önemli aşama kaydedildi.

Sütlüce ve Şekerkaya şantiyelerinde, köprü ayaklarına vinç yardımıyla bağ kirişi montajlarının yapılmasının ardından kule blokları üst üste konulmaya devam ediyor. Deniz içindeki 32 bloktan 24’ünün yerleştirilmesiyle 230 metre yüksekliğe ulaşılan köprü ayaklarında Türk bayrağını simgeleyen kırmızı beyaz renkler açıkça görülmeye başlandı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart 2022’de hizmete açılması planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X