Şimşek BALKANTÜRKSİAD’ın da konuğu oldu

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’in Bursa programındaki son adresi BALKANTÜRKSİAD oldu.

Şimşek BALKANTÜRKSİAD’ın da konuğu oldu

Şimşek, Crowne Plaza’daki toplantıda da Bursa işadamlarına seslendi ve güven mesajı verdi.

Toplantıda konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Levent Bilek de, derneğin her yıl ülke ekonomisi için milyarlarca dolar katma değer üreten bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini söyledi.

Ülkelerin kitle iletişim araçları geliştikçe birbirinden daha fazla etkilendiğini belirten Bilek, ”Küresel ticarette daralma sürerken jeopolitik riskler taşıyan bölgemizde ayakta kalmak için ülke insanları olarak birlik ve beraberlikten ödün vermemeliyiz. Hepimiz bir zincirin halkasıyız. Dünya ekonomisi ve küresel ticaret uzun bir süredir yavaşlamış durumda. Böyle bir ortamda iç piyasamızı canlı tutmak daha önemli hale geldi. İstihdam için üretim, üretim için de iç tüketim şart. Son dönemde istihdam artırıcı, ticareti ve sanayiyi destekleme yönünde alınmış kararlar bizleri memnun etmekte” dedi.

EKONOMİ DİMDİK AYAKTA

Vali İzzettin Küçük de, Balkan kökenli işadamlarının Bursa’ya değer kattıkları gibi kopup geldikleri topraklara da vefa borcunu ödediklerini kaydetti. Tüm saldırılara rağmen Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğuna işaret eden Küçük, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e hitaben, ”Bunun mimarlarından biri de sizsiniz” diye seslendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X