Sinan Şamil Sam hayatını kaybetti

Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul’da tedavi gören eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, yaşamını yitirdi.

Sinan Şamil Sam hayatını kaybetti

Önceki gün özel bir hastaneden Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne nakledilen ve yoğun bakımda tedavi gören 41 yaşındaki Sam, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Ailesi ve yakınlarının hastaneye geldiği Sam’ın ölümüyle ilgili açıklamayı kardeşi Alparslan Sam yaptı.

Alpaslan Sam, ağabeyinin 01.30 sularında vefat ettiğini belirterek, “Hepimizin başı sağolsun. Sözün bittiğini yerdeyiz. Çok üzgünüm. Gerek başka hastanedeki gerekse burada Pendik’te doktorlar ellerinden geleni yaptılar ama bu sefer olmadı. Çok üzgünüz” dedi.

Sinan Şamil Sam’ın cenazesinin yarın Ankara’da Kocatepe Camisi’nde kılınacak öğlene namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Sinan Şamil Sam, 1974 yılında Almanya’nın Frankfurt kentinde doğdu. Dokuz kez Türkiye şampiyonluğu kazanan Sam, amatör olarak boks yaparken 1992 dünya gençler şampiyonu, 1993 Avrupa şampiyonu, 1999 amatör dünya boks şampiyonu oldu. 2000 yılında profesyonelliğe geçen Sam, 2002 yılında Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Sam, 2004 yılında dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonluğu unvanını kazandı. “Boğazın boğası” lakabıyla anılan Sinan Şamil Sam, yaptığı 35 müsabakadan 31’ini kazandı. Bu galibiyetlerin 16’sını rakiplerini nakavt ederek aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da sağlığıyla yakından ilgilendiği Sam, ilk olarak 2010 yılında karaciğer yetmezliği tedavisi gördü. Daha sonra sağlığına kavuşan Sam, ekim ayı başından beri yine aynı şikayetle önce özel bir hastanede, ardından da Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görüyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X