‘Sine-i millet gündemde yok’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti olarak sine-i millete dönmek ya da parlamentodan istifa etmek gibi bir tartışmanın gündemlerinde yer almadığını söyledi.

‘Sine-i millet gündemde yok’

Diyarbakır Kayapınar’daki Feqiye Teyran Camisi’nde cuma namazı kılan HDP lideri Selahattin Demirtaş, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Haklarında hazırlanan fezlekeleri değerlendiren Demirtaş, “Diğer partiler destek sunmasa bile HDP’nin 59 milletvekiliyle anayasanın dokunulmazlık maddesini değiştirmeye hazır olduklarını belirterek, “Sadece kürsü dokunulmazlığı kalsın, onun dışında hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın” dedi.

“YESİNLER SENİN DEMOKRASİNİ…”

Hiçbirimiz suç işlemediklerini, yargılamaktan da kaçmadıklarını anlatan Demirtaş, şöyle devam etti: “HDP olarak sine-i millete dönmek ya da parlamentodan istifa etmek gibi bir tartışma gündemimizde yok. Ancak o kadar utanç verici bir tartışma yaşanıyor ki fezlekelerle ilgili… Fezleke savcı tarafından düzenlenir ama görüyorsunuz ki Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın emriyle düzenlendi. Savcı ve mahkeme yargılamaya karar verir ama Başbakan çıkıp, ‘biz tutuksuz yargılatacağız’ diyor. Demek en ince ayrıntısına kadar tartışıp karar vermişler. Yesinler senin demokrasini, sevsinler demokrasini.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X