Sinekle mücadele filosu göreve başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Gemlik ilçesinde haşereyle mücadeleye başladı.

Sinekle mücadele filosu göreve başladı

Gemlik Belediyesi iş birliğiyle dev araç filosuyla birlikte başta sivrisinek ve karasinek olmak üzere, haşeratla mücadelesine başladı. Bu yıl araç filosundaki artış ile dikkat çeken Sağlık İşleri Müdürlüğü birimleri, yenilenen ve büyüyen ekiplerle birlikte yaz aylarına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir ve Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sabri Emre’nin katıldığı törenle, araç ve ekipmanlar kamuoyuna tanıtıldı.

Yeşil alanlarda etkili “Blower” marka aracın yanı sıra, 6 adet sivrisinek ve karasinek ile larvalar üzerinde büyük etkisi olan “Pulwarizatör” marka araç ve 7 adet ULV marka haşerat aracı ve bir adet kapalı alanda ve logarlarda kalan haşerat üzerinde etkili olan sisleme cihazı sivrisinek ve karasinek ile mücadelede Gemlik halkının umudu oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, larvalar ve tespit edilen sivrisinek ve karasinek noktaları hakkında bilgiler verdi. 2 bin 400 noktada sivrisinek, 100’ün üzerinde noktada da karasinek ile mücadeleyi başlattıklarını belirten Cihangir, her mahalle ve sokağa haftada en az üç kez ilaçlama yapılacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X