‘Sineklere karşı ilaçlama akşam saatinde yapılmalı’

Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, tarım yapılan mahallelerde sinek ve zararlılara karşı belediye tarafından gündüz saatlerinde gerçekleştirilen çevre ilaçlamasının arılara zarar verdiğini ifade ederek, ilaçlamanın akşam saatlerinde yapılmasının d

‘Sineklere karşı ilaçlama akşam saatinde yapılmalı’

OSMAN GÜNEŞ

 

Arıların canlılığın sürdürülmesinde hayati öneme sahip olduğunu anlatan Kestel Ziraat Odası Başkanı Fevzi Fırtına, “Meyve oluşumlarının yoğun olduğu bu dönemde gündüz vakitlerinde yapılan ilaçlama arılara zarar vermektedir. Yapılan gözlemler sonucunda kovanlardaki arı sayısının yüzde 20 azaldığı görülmektedir” dedi. 

Fırtına, “Elbette zararlı böceklerin, sineklerin zararlarından korumak için ilaçlamaların yapılması şart. Ancak bu ilaçlamaların arı faaliyetlerinin yoğun olduğu gündüz vakitlerinde değil de, arıların kovana girdiği akşam saatlerinde yapılması uygun olacaktır. Bu konuda üreticilerimizin dikkatli olması, ilaç firmalarının da bu konuya duyarlı olması, kaliteli ve sürdürülebilir bir tarım için gereklidir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X