Sinema ölümsüz tiyatro direniş dizi yaşam

Görükle’de açacağı Sanat Mahal’in ön çalışması için Bursa’ya gelen oyuncu Didem Balçın, Olay Çekirge’ye yaptığı özel açıklamada mesleğinin en iyi tanımlarından birini yaptı.

Sinema ölümsüz tiyatro direniş dizi yaşam

FIRAT’LA GÖRÜKLE’YE GELİYOR

Diriliş Ertuğrul’daki ‘Selcan Hatun’la dikkat çeken Didem Balçın, Mert Fırat ve on kişilik bir grupla Görükle’de bir merkez açmaya hazırlanıyor. ‘Sanat Mahal’ adındaki merkezin açılışı öncesi Bursa’ya gelen Balçın, sorularımızı yanıtladı. ÇEK bünyesinde açılacak olan merkezin Bursa’nın kültür sanat yaşamına soluk getireceğini belirten Balçın, ünlü isimleri burada Bursalılarla buluşacağını dile getirdi. 

DİZİDE OYNAMAKLA OYUNCU OLUNMAZ

Yeni sezonda Diriliş Ertuğrul’dan ayrılacağı haberlerini yalanlayan Balçın, mesleğini, ‘Sinema ölümsüz, tiyatro direniş, dizi ise yaşam’ sözleriyle tanımlıyor. Dizide oynamakla gerçek oyuncu olunamayacağını savunan Balçın, ‘Tiyatroda her temsilde karşınıza farklı seyirciler gelir. Oyuncu her defasında seyirciyi etkilemelidir. Bu yüzden tiyatro büyük bir direniş ister’ dedi. 

EVDE OTURUP DİZİ BEKLEMEM

Bugüne dek oynuculuk dışında da bir çok işle uğraştığını anlatan Balçın, yalnızca dizilerde oynamanın kendisini tatmin etmediğini belirtti. Ekrandan uzak kaldığı bir dönem fuarlarda kitap sattığını bile söyleyen oyuncu, ‘Evde oturup dizi teklifi beklemek bana göre değil. Ben ne iş olsa yaparım. Bunu İstanbul’da açtığımız bir sanat merkezinde amatörlerle çalışınca daha iyi anladım’ şenlinde konuştu. 

BEN ZOR ROLLERİN KADINIYIM

Şimdiye dek canlandırdığı karakterlerde genellikle şuh ve işveli roller üstlenen Didem Balçın, bu durumdan rahatsız olmadığını belirtti. Zaman zaman Diriliş Ertuğrul’da Selcan Hatun karakterini kendisinin canlandırdığını öğrenenlerin bu duruma şaşırdığını dile getiren Balçın, ‘Bir proje geldiğinde rol seçmem. Tek kriterim oynayacağım rolün beni heyecanlandırması ve zor olması’ diye konuştu.

EN BEREKETLİ PARA TİYATRODAN

Oyuncuların tiyatrodan para kazanamadığı görüşüne katılmayan sanatçı, bu durumun beklentilerle ilgisi olduğunu savunuyor. Tiyatronun ilgi görmesinin tek yolunun iyi oyunlar çıkarmaktan geçtiğine inanan Balçın, ‘Bence tiyatro hala iş yapıyor. Mesele iyi oyun oynamakta. Belki altınıza araba çekemezsiniz ama karnınız doyar. Benim tiyatrodan kazandığım para diğerlerine göre daha bereketliydi’ dedi. 

Didem Balçın, arkadaşımız Ünal Özbay’ın sorularını yanıtladı.

Balçın, bir günlüğüne geldiği Bursa’da Kebapçı Tamer’e de uğrayarak Tamer Paylı’nın sunduğu lezzeti tattı.

FOTOĞRAF: RIDVAN DEMİR

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X