Sınıfta kaldı!

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, okullardaki müdür görevlendirme değerlendirmesinde 75 puanın altında kalınca başarısız sayılarak okul müdürlüğü görevi sona erdi.

Sınıfta kaldı!

SEYİT GÜNDOĞAN

Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerini Görevlendirmelerine İlişkin Yönetmelik kapsamında 19 Haziran’da Bursa’da 4 yıllık görev süresi dolan 55 okul müdürünün 45’i, 75 puan ve üzeri alarak bulunduğu kurumda görev süresinin uzatılması ya da başka bir kurumda 4 yıllığına müdür olarak görevlendirme hakkı elde etti. Başarısız bulunan 10 müdürden biri de Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer olarak dikkat çekti. 

OKULUNDA MÜDÜR OLAMADI

Geçen yıl Osmangazi’de değerlendirilen 126 müdürden 89 okul müdürünü başarısız bulan, bu yıl ise değerlendirdiği 14 okul müdüründen 5’ini eleyen Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, kadrosunun bulunduğu Yıldırım’daki Gülhanım Karasu İlkokulu ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün’de yapılan değerlendirmede başarısız bulunarak okul müdürlüğü görevi sona ermiş oldu. Çokgezer, kadrosunun bulunduğu Yıldırım Gülhanım Karusu İlkokulu Müdürlüğü için 100 puan üzerinden 75 puan alanın başarılı olduğu değerlendirmeden geçer not alamayınca, ismi Bursa İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün yayınladığı eğitim kurumları müdürleri değerlendirme listesinde yer almadı.

YILDIRIM’IN İŞLERİNE KARIŞIYOR İDDİASI

Çokgezer’in, daha önce 1.5 yıl görev yaptığı Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürlüğü yapmış olmasına rağmen ilçe milli eğitimden yeterli puan alamaması dikkat çekiyor. Şu anda Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü olmasına rağmen,  Yıldırım İlçe mili eğitim şube müdürü Yakup Gökhan aracığı ile Yıldırım İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü’nün işlerine hala karıştığı öne sürülen Çokgezer’in, bu durumun bu nedende düşük not aldığı iddialar arasında. 

İSTİFA ÇAĞRISI

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş de Çokgezer’i istifaya çağırdı. Gümüş,  “Yıldırım’daki şube müdürlüğü ve Osmangazi’deki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine birilerinin himmeti ile gelen kariyer ve liyakat yoksun u olduğu için de okul müdürlüğü başarısız bulunan Gürhan Çokgezeri, erdemli olmaya ve ilçe mili eğitim müdürlüğü görevini bırakmaya davet ediyoruz. Bir ilkokulu bile yönetmede yetersiz görülen bir tetikçiye sırf yandaşlık hukukundan dolayı Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü daha fazla emanet edilemez” dedi.   dırım İlçesi Gülhanım Karasu İlkokulu ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan değerlendirmede başarısız bulundu.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 12 Haziran itibariyle Müdürlükte 4 yılını dolduğu için ‘Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik’ çerçevesinde değerlendirmeye alınan ve halen Vekaleten Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü yürüten Gürhan Çokgezer Kadrosunun bulunduğu Yıldırım İlçesinde bulunan Gülhanım Karasu İlkokulu Müdürlüğü için 100 puan üzerinden 75 puan alanın başarılı olduğu değerlendirmeden geçer puan alamadı.Dolayısıyla kendi okulunda görev süresinin uzatılması ya da başka bir kurumda yeniden görevlendirilme hakkı bulunmayan Gürhan Çokgezer’in müdürlük görevi üzerinden alındı.Bu durum geçen sene puan vermeyerek görevine son verdiği 

 89 Okul Müdürü tarafından sevinçle karşılandı.Geldiği makamlara sürekli birilerinin himmeti ile gelen ve Kariyer ve liyakat yoksunu olduğu için de Okul Müdürlüğü başarısız bulunan Gürhan Çokgezer’i Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden istifaya davet ediyoruz.Bir İlkokulu yönetmede bile başarısız bulunan bir tetikçiye sırf yandaşlık hukukundan dolayı Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü daha fazla emanet edilemez… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X