Sınıra AB koruması

AB’nin mülteci krizi nedeniyle yeni oluşturduğu Avrupa Sınır ve Sahil Koruma Ajansı, Bulgaristan’ın Türkiye sınırında göreve başladı.

Sınıra AB koruması

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki Kapitan Andreevo, sınır kapısında dün  düzenlenen törene katılan AB’nin İçişlerinden Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos ‘AB sınırlarını korumak bizim ortak sorumluluğumuz’dedi.

Avramopoulos, sınır koruma teşkilatı Frontex’in bundan sonra Avrupa Sınır ve Sahil Koruma Ajansı adı altında faaliyet göstereceğini söyledi.

Törene katılan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov daha önce de ülke sınırlarının korunmasında AB’nin desteğini istiyordu.

AMAÇ SINIRLARI KORUMAK

Polonya’nın başkenti Varşova merkezli Avrupa Sınır ve Sahil Koruma Ajansı’nın en önemli hedefi AB dış sınırlarının etkin bir şekilde korunmasını sağlamak olacak.

Yeni kuruluşta çalışan kadrolu personel sayısı iki katına çıkartıldı. Ayrıca acil durumlarda çağrılabilecek bin 500 sınır muhafızı görevlendirildi. Bu muhafızların 225’i Almanya’dan gönderilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X