Sınıra askeri sevkiyat başladı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sınıra tank sevkiyatı yapılıyor. 28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait tanklar, Şırnak’ın Silopi ilçesine doğru yola çıktı.

Sınıra askeri sevkiyat başladı

Ankara ve Çankırı’daki birliklerden çok sayıda tank ve zırhlı araç, sınır bölgesindeki Şırnak’ın Silopi ilçesine doğru hareket etti.

 

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sınıra zırhlı araç sevkiyatı yapılıyor.

 

Bu kapsamda 28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait unsurlar görevlendirildi. 

 

Ankara’dan tanklar ve tank kurtarıcıları, Çankırı’dan ise tekerlekli araçlar ve iş makinelerinin Silopi’ye karayoluyla sevkiyatı başladı.

 

Bakan Işık’tan sevkiyat açıklaması

 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sınıra yapılan zırhlı araç sevkiyatına ilişkin, “Bölgemizde önemli gelişmeler var. Bir taraftan Türkiye’nin içerisinde çok ciddi bir terörle mücadele var, diğer yandan da sınırımızın hemen diğer tarafında önemli gelişmeler var. Bütün bu gelişmelere hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X