Sınıra dev takviye

Suriye’de DEAŞ’la çatışan Türk askerlerine destek için İstanbul’dan yola çıkan zırhlı taşıyıcıların sınıra sevki başladı. El-Bab’a yakın konuşlandırılan 10 Fırtına obüsü de ateşe hazır.

Sınıra dev takviye

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye’de sürdürdüğü askeri harekat için İstanbul’dan gönderilen 18 adet Akıncı Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA), demiryoluyla sınıra sevk edilmek üzere karayolu kullanılarak dün Kocaeli’ne götürüldü. Kartepe ilçesindeki tren istasyonuna ulaştırılan 18 ZMA, TIR’lardan indirilerek vagonlara yüklendi. Demiryolu ile Gaziantep’e gidecek olan ZMA’ların Suriye’ye gönderilmesi bekleniyor.

10 OBÜS VE 2 ZIRHLI ULAŞTI

Dün ayrıca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab’a destek obüs ve ZPT sevkiyatı da yapıldı. Gaziantep’in İslahiye ilçesinden Suriye sınırındaki Oğuzeli ilçesine 10 Fırtına obüsü, 2 zırhlı personel taşıyıcısı ile askeri personel gönderildi. Fırtına obüslerinin gönderildiği Oğuzeli ilçesindeki birlikler, Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab’ı DEAŞ’tan temizlenmeye çalışıyor.

NEREYE KONUŞLANDIRILACAK?

Obüs ve zırhlı araçlar, İstanbul Maltepe’de bulunan 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan daha önce gönderilmişti. Bu zırhlı araçların bir bölümü Suriye sınırına yönlendirildi. Zırhlı araçlar ve fırtına obüsleri Oğuzeli’nde bulunan sınır birliklerine kaydırıldı. Zırhlı araçlar ve obüsler dün öğle saatlerinde çekicilere yüklendi. Üzerleri branda ile kapatılan 10 Fırtına obüsü ile 2 zırhlı personel taşıyıcı askeri konvoyla yola çıktı. Polislerin eskort ettiği zırhlı araçlar ve Fırtına obüsleri sınırda 106’ncı Topçu Alay Komutanlığı’na konuşlandırılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X