Sınırda nöbet tutan askere anne sürprizi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Tekçe Hudut Karakolu’nda nöbet tutan askere, ‘Anneler Günü’ sürprizi yapıldı.

Sınırda nöbet tutan askere anne sürprizi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı 3. Hudut Alayı 2. Hudut Taburu’na bağlı Tekçe Hudut Karakolu’nda vatani görevini yapan asker, kulede nöbet tutarken annesini karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Akçakale ilçesinin Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan ve Telabyad kentine bakan Tekçe Hudut Karakolu’nda askerlik yapan 1995/3 tertip piyade er Barış Keser’e ‘Anneler Günü’ sürprizi yapıldı. 

Yalova’da yaşayan anne Havva Keser, Anneler Günü’nde oğluyla buluşması için Şanlıurfa’ya getirildi. Minibüsle oğlu Barış Keser’in askerlik yaptığı Suriye sınırının sıfır noktasındaki Tekçe Hudut Karakolu’na götürülen anne, kulede nöbet tutan asker oğluna büyük bir sürpriz yaptı. Karakola minibüsle getirilen anne, karakolun içinden gizlice geçerek oğlunun nöbet tuttuğu kuleye doğru gitti. 

Oğlunu göreceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen anne nöbet yerine giderken Tabur Komutanı Yarbay Gürkan Işıl ise, kuleye çıkarak askerden tekmil aldı. Komutan tekmil aldığı sırada merdivenlerden çıkan anne, Yarbay Gürkan Işıl’ın arkasında durdu. Tekmili bitiren Barış Keser’in yanına giden tabur komutanı, annesini arayıp aramadığını sordu. Barış Keser’in ‘daha arayamadım’ demesi üzerine komutanı sol tarafına bakmasını istedi.

ANNESİNİ GÖRÜNCE DONUP KALDI

Annesini karşısında gören Barış Keser bir anda donup kaldı. Daha sonra sarılan anne ve oğlu sevinç gözyaşları döktü. Dakikalarca sarılan anne ve asker oğlu hasret giderdi. Oğlunu gördüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Havva Keser, her annenin bunu yaşaması gerektiğini söylerken, boğazındaki kelimeleri düğümlenen Barış Keser ise bir türlü konuşamadı. Anneye karakol tarafından bir de çiçek takdim edildi. Daha sonra oğlu ve diğer askerlerle yemek yiyen Havva Keser, buna vesile olan herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Annesini gördüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Barış Keser ise, “Annemin buraya gelmesi benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Çok mutlu oldum. Buna vesile olan komutanlarıma çok teşekkür ederim. Hudutta askerlik yapmak herkese nasip olmaz. Bu nedenle kendimizi çok şanslı ve gururlu hissediyoruz. Ben ve arkadaşlarım gece gündüz, 24 saat görevimizin başındayız. Tüm vatandaşlarımız rahat uyusunlar” dedi.

Anne Havva Keser ve oğlu Barış’ın birlikte zaman geçirebilmeleri için her türlü imkanın sağlandığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X