‘Sınırda olduğumuzu söyleyebilirim’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis’te gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında partisinin seçim kampanyası, milletvekili aday listelerinin nasıl belirlendiği ve çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Sınırda olduğumuzu söyleyebilirim’

Milletvekili adaylarının karmaşık ve çok sayıda eleme sisteminin uygulanması sonucu belirlendiğini anlatan Demirtaş, “Barajı aşma kaygısıyla hassas davrandığımız tercihler oldu” dedi.

Seçim barajını aşma umutlarının büyüdüğünü belirten Demirtaş, şöyle konuştu: 

“Oy oranlarımız anket firmaları ve yapılan döneme göre değişmekle birlikte, barajı aşabileceğimizi, o sınırda olduğumuzu söyleyebilirim. Bizim için baraj sorunu tümüyle ortadan kalktı diyebilecek durumda değilim.  Seçim bildirgemizi 21 Nisan’da İstanbul’da açıklayacağız. Kampanyamız yeni yaşam üzerine kurulu. Türkiye artık yeni bir yaşamı özledi. Küçük bir köyde bile kamplaşmadan, kutuplaşmadan dolayı komşular birbirinden korkar, nefret eder hale gelmiş. Buseçim döneminde bu kutuplaşma ve gerilimi düşürecek siyasetimiz olacak. Tansiyonu yükseltmeyeceğiz. Barışçıl, son derece demokratik neşeli, cıvıl cıvıl kampanya yapmak istiyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X