Sınırda yakalandı

Bulgaristan’da Charlie Hebdo dergisine çalışanlarının hedef alındığı saldırıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla bir kişi göz altına alındı. Fransız polisi de ülkede 6 kişilik bir hücrenin peşinde.

Sınırda yakalandı

Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hebdo dergisinin ofisinde 12 kişiyi öldüren Şerif ve Said Kuaşi kardeşlerin suç ortağı olduğu iddia edilen Fransa vatandaşı bir kişi Bulgaristan’da gözaltına alındı.

Bulgaristan Başsavcığı, Fritz Jolie Joaquin adlı 28 yaşındaki şüpheli hakkında Avrupa genelinde iki tutuklama emri bulunduğu bildirildi. Joakin’in Fransa’ya iadesi için prosedürün başlatıldığı belirtildi. Joakin 1 Ocak’ta 3 yaşındaki oğlu Abdel Rahman ile Kapıkule’ nin karşısındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda  Türkiye’ye geçmek isterken gözaltına alındı. Fransız savcılık makamlarının iki ayrı gerekçeyle Joakin’in iadesini talep ettiği ifade edildi.

EŞİ İHBAR ETTİ

Bulgaristan’daki Haskovo (Hasköy) Savcılığı’na ulaşan ve Joakin’in eşinin iddiasına dayalı ilk iade talebi, Joakin’in oğlunu annenin izni olmadan sınır dışına çıkartmasına ilişkin Joakin’in 1 Ocak’ta bu nedenle sınır kapısında durdurulduğu bildirildi. Bulgaristan’a 12 Ocak’ta ulaşan Paris Savcılığı kaynaklı diğer iade talebinde ise zanlının ‘komplo kurmak ve terörist eylemler planlamaktan’ arandığı ifade edildi. 

6 AKTİF TERÖR HÜCRESİ

Bu arada terör alarmının sürdüğü Fransa’da polis Paris saldırılarıyla bağlantılı olduğu düşünülen 6 kişilik bir hücrenin firarda olduğunu duyurdu. Polise göre hücre 10 kişiden oluşuyor. Ancak 5-6 üye hala aranıyor. Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiği tespit edilen Hayat Boumedienne’nin bu hücrenin üyesi olduğu kaydedildi. 

KAPAKTA YİNE HZ. MUHAMMED VAR

Fransız mizah dergisi, bugün çıkan son sayısıyla 12 kişinin katledildiği kanlı baskına rağmen ilkelerinden ödün vermeyeceğini ortaya koydu. 

Bugün çıkan 16 dilde, 3 milyon adet basılan derginin kapağında Hz. Muhammed yer alıyor. Beyazlar içindeki figür, ‘Hepimiz Charlie’yiz7 (Je Suis Charlie) yazılı bir döviz tutuyor. Gözlerinden yaşlar gelen figürün üstünde ise ‘Her şey affedildi (tout est pardonne)’ ibaresi yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X