Sınırlarımız yol geçen hanı, Davutoğlu nerede?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk F-16’larının Suriye’ye ait insansız hava aracını düşürmesi üzerine Başbakan Davutoğlu’nun “Kim olursa olsun sınırımız ihlal edilmişse kesinlikle mukabelede bulunulur” açıklamalarını Mersin’de eleştirdi.

Sınırlarımız yol geçen hanı, Davutoğlu nerede?

Bahçeli, “Bunca yıldır sınırlarımız yol geçen hanına dönüyorken Davutoğlu nerelerde geziyordu? Bunca yıldır terörist geçiş güzergahına dönen sınırlarımız kana ve bombaya havale edilmişken, Davutoğlu ne yapıyordu?’ diye sordu. 

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki miting alanında seçmene seslenen Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yüklendi. 

ERDOĞAN’A YÜKLENDİ

Erdoğan ve Davutoğlu’nun her olumsuz olayda farklı bahanelere sığındığını savunan Bahçeli, şöyle konuştu:“Hatırlarsanız Diyarbakır’da bayrak indirildi provokasyona sığındılar. Şehitler arka arkaya geldi, ‘Mücadelenin doğasında var’ dediler. Gezi olayları baş gösterdi, dış güçleri suçladılar. 17-25 Aralık rüşvet yolsuzluk operasyonu yapıldı, darbeye bağladılar. Suriye uçaklarımızı düşürdü, pilotlarımız şehit düştü, desteksiz attılar. Reyhanlı’da 53 vatandaşımız katledildi mezhepçilik yaptılar, Esad’a fatura kestiler. Mavi Marmara Gemisi’ne baskın düzenlendi ‘hesap sorulacak’ masalı anlattılar. Sürekli çark ettiler, sürekli mirastan yediler, alttan aldılar.”

“SAVAŞ BAHANESİ BAŞINA PATLAR…”

Türk savaş uçaklarının angajman kurallarını uygulayıp Suriye’ye ait hava aracını önceki gün düşürdüğünü anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti: “Davutoğlu bunun helikopter, Genelkurmay hava aracı, Suriye ise İnsansız Hava Aracı olduğunu söyledi. Davutoğlu hükümetinin gizli döneminde Suriye’ye yönelik Suudi Arabistan ve Katar takviyeli bir operasyon varsa bunun altından ne Erdoğan ne de Serok Ahmet asla kalkamayacaktır. 7 Haziran seçimlerini gölgeleme kumpası tutmayacaktır. Savaş çıkarmak için bahane arayışı varsa bu hesap Davutoğlu ve Erdoğan’ın başında patlayacaktır.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X