Sinop Üniversitesi Çocuklara Kapılarını Açtı

Sinop Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Çocuk Üniversitesi “Yenilikçi Eğitim Uygulamaları: Çocuk Üniversitesi’nde Bilim Eğlencelidir II” adlı yeni…

Sinop Üniversitesi Çocuklara Kapılarını Açtı

Sinop Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Çocuk Üniversitesi “Yenilikçi Eğitim Uygulamaları: Çocuk Üniversitesi’nde Bilim Eğlencelidir II” adlı yeni programı ile 2 Mayıs tarihinde 30 ortaokul öğrencisine daha kapılarını açtı. 23 Mayıs tarihinde sona erecek program kapsamında katılımcı öğrenciler Sinop Üniversitesi’nde görevli akademisyenler tarafından yürütülen etkinliklerde öğrenmenin keyfini doyasıya yaşadı. Çağdaş öğrenme kuramları doğrultusunda yapılandırılan ve fen bilimlerinden sosyal bilimlere kadar çeşitli alanlarda yürütülen bu etkinlikler ile öğrencilerin bilginin pasif alıcısı olma konumundan sıyrılarak gerçek yaşam bağlamında, kendileri için anlamlı bilgileri inşa eden, bilime karşı merak, ilgi ve heyecan duyan, toplumsal sorunlara karşı duyarlı olan bir profil sergilemelerine destek olunması amaçlandığı öğrenildi. Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurhan Öztürk Geren, programa yönelik başvuru sayısının kontenjanın çok üstünde olması sebebiyle katılımcı öğrencileri kura yoluyla belirlediklerini, öğrencilerin bu yoğun taleplerinin yeni programlar için gerçekleştirecekleri çalışmalarda kendilerinin en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X