Sinsi ölüme dikkat

Havalar artık soğudu. Soba yada kombilerin bilinçsizce kullanılması facia yaratabilir. Bu yüzden uzmanlar uyarıyor: Üzücü olayların yaşanmaması için bacanızı temizletin.

Sinsi ölüme dikkat

OKTAY KAYALAR

Kış aylarında, zehir tüten soba ve bacalar yüzünden bu güne kadar çok ocaklar söndü. Ölümlerin hepsinde ise ihmal ve bilinçsizlik var.

Karbonmonoksit zehirlenmelerinin başında dikkatsizlik ve tedbirsizlik geldiği için Bursa’nın kabusu lodoslu havalarda hastanelerin acil servisleri zehirlenenlerle dolup taşıyor.

Zehirlenmelerin önüne geçmek için uzmanlar, ‘baca temizliğini ihmal etmeyin’ diyerek vatandaşları uyarıyor. Baca temizliğinin her yıl en az 1 kere yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, ‘Basit tedbirlerin hayatımızı kurtardığını unutmayalım’ denildi.

Küçücük tedbir hayat kurtarır

Yaz günleri artık geride kaldı. Sıcaklıkların düşmesiyle soba ve kalorifer yakılmaya başlandı. Peki, baca temizliğini yaptırdınız mı?

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X