Sır görüşme

ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in G-20 Zirvesi’nde basına duyurulmayan ikinci bir görüşme yaptıkları ortaya çıktı.

Sır görüşme

ABD Başkanı Donad Trump’ın Almanya’nın Hamburg kentinde yapılan G 20 Ziervesi’nde  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikinci bir görüşme daha gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

ABD basınında yer alan habere göre, liderlerin özel yemeği sırasında gerçekleşen gizli görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Yemek sırasında Trump’ın, eşi Melania ile yer değiştirerek, Putin’in yanına oturduğu ve bu sayede görüşmenin gerçekleştirilebildiği belirtildi. Başbaşa gerçekleşen bu görüşmeye, yalnızca bir Rus çevirmen katıldı. Amerikalı çevirmen ise Rusça bilmediği için görüşmede yer almadı. 

MEDYA TOPA TUTTU

İki liderin baş başa ne görüştüğü büyük merak uyandırdı. ABD basını,  görüşmenini basına geç açıklanması ve  Amerikalı çevirmen olmaması nedeniyle, Trump yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu. 

Amerikan medyasında çıkan haberlerin ardından Beyaz Saray bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Trump ve Putin arasında ikinci bir görüşme yapıldığı doğrulandı. Ancak bu görüşmenin ikinci bir toplantı değil, kısa bir sohbet olarak tanımlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

MİDE BULANDIRICI

Meydana çıkan yoğun  eleştiriler Başkan Trump’tan da yanıt gecikmedi. Twitter’dan yaptığı açıklamada Trump, ”Putin ile gizli yemek gerçekleştirdiğim yönündeki sahte haberler mide bulandırıcı. Almanya Başbakanı tüm  G 20 liderleri ve eşlerini davet etmişti. Basın bunu biliyordu” ifadesini kullandı. Attığı ikinci Twitter mesajında da Trump, ”Yalan haberler git gide aldatıcı bir hal alıyor. Almanya’da  20 lider için düzenlenen akşam yemeği bile kötü niyetle gösteriliyor” diye yazdı. 

Rusya’nın Amerikan başkanlık seçimine müdahale ettiği yolundaki tartışma Trump’ın son dönemde oldukça başını ağrıtıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X