Sıra geldi finale

Kupa Voley’de ilk tur heyecanı sona ererken, temsilcilerimiz 3’te 3 yaptı. Erkeklerde İnegöl Belediyespor, kadınlarda Nilüfer ve Büyükşehir Belediyespor, rakiplerini kupa dışına atmayı başardı. Erkeklerde final etabı 10-12, kadınlarda ise 15-17 Ocak tarih

Sıra geldi finale

Voleybolda Türkiye Kupası ilk etap maçları tamamlanırken, bu sezon Kupa Voley adıyla düzenlenen organizasyonda mücadele eden Bursa ekipleri rakiplerini saf dışı bırakıp final etabına yükselmeyi başardı.

Sultanlar Ligi’ndeki ekiplerimiz Nilüfer Belediyespor ve Büyükşehir Belediyespor ile Efeler Ligi’ndeki temsilcimiz İnegöl Belediyespor serfiledikleri performansla alkış aldı.

Nilüfer Belediyespor, ilk maçta olduğu gibi rövanşta da İdmanocağı’nı 3-1’le geçerken, İnegöl Belediyespor, ilk maçta 3-2 mağlup ettiği Tokat Belediye Plevne’yi 3-1 mağlup etti ve final etabına kalmayı başardı.

MÜTHİŞ DÖNÜŞ

İlk maçta deplasmanda Çanakkale Belediyespor’a 3-1 mağlup olan Büyükşehir Belediyespor ise evinde müthiş bir performans sergilediği maçta rakibini aynı skorla geçti. Setlerde eşitlik olan seride rakibinden daha fazla sayı toplayan Bursa ekibi, adına final etabına yazdırmayı başardı. Bu sonuçlarla 3 temsilcimiz de kupada yoluna devem ederken, erkeklerde final etabi 10-12 Ocak tarihleri arasında Balıkesir, kadınlarda 15-17 Ocak tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.

Program belli oldu

Kupa Voley’de erkekler ve kadınlarda ilk tur tamamlanırken, final etabı maç programı da belli oldu. Erkeklerde 10-12 Ocak tarihleri arasında Balıkesir Yeni Salon’da oynanacak final etabında Ziraat Bankası ile eşleşen İnegöl Belediyespor, rakibiyle 10 Ocak Salı günü saat 12.00’de karşı karşıya gelecek. 15-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek kadınlar final etabında ise Vakıfbank’la eşleyen Nilüfer Belediyespor 15 Ocak’ta Ankara Başkent Spor Salonu’nda galibiyet arayacak. Büyükşehir Belediyespor da aynı gün saat 14.00’te aynı salonda Galatasaray’ı kupa dışına itebilmek için mücadele edecek.

İlk hedefi başardık

Ligin ilkyarısını istedikleri yerde bitirdiklerini belirten İnegöl Belediyespor Antrenörü Levent Zoroğlu, “Kupada da ilk hedefimiz bu turu atlayıp, final grubuna kalmaktı. Çok şükür iki maçta da galip gelerek, bu düşüncemizi yerine getirdik. Ziraat Bankası zor bir rakip. Ligin lideri şu anda. İyi sonuçlar aldı ama biz de ligin iyi takımlarındanız. Hiç bir maça kaybetmek için çıkmıyoruz. Bu maçta da hedefimiz tabii ki galibiyet. İnşallah başarılı bir sonuç alarak tur atlarız” diye konuştu.

Zorlu maçlar oynayacağız

İlk turda Trabzon temsilcisi İdmanocağı’nı 2 maçta da 3-1’lik skorla geçmeyi başaran ve adını final etabına yazdıran Nilüfer Belediyespor’da da keyifler yerinde. Final etabında Vakıfbank’la eşleyen Bursa ekibinden sporcularını kutlayan Kulüp Başkanı Fırat Emiroğlu “Her iki maçı da kazanarak güzel bir tur vizesi aldık. Final etabında güçlü rakiplerle, zorlu maçlar oynayacağız. Hedefimiz Ankara’dan iyi bir sonuçla dönmek” dedi.

Önemli olan kazanmak

İlk maçta aldığı yenilgiye rağmen pes etmeyen ve Çanakkale Belediyespor’u yenerek sayı averajıyla final etabına kalan Büyükşehir Belediyespor’da Antrenör Jan de Brandt da “Bu sayılarla kazanılan maçlarda psikolojik olarak zor maçlardır. Burada iyi bir voleybol olması önemli değil,  önemli olan kazanmak. Sonuçta kazandığımız için mutluyuz. Final etabında da başarılı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X