Sıra geldi play-off’a

Yeniden Süper Lig’e dönmeyi planlayan ancak sezon içinde aldığı 3 puan silme cezası ve yaşadığı şanssız yenilgilerle ilk 2 fırsatını kullanamayan Bursaspor, play-off yarıfinalinde Adana Demirspor’la kozlarını paylaşacak.

Sıra geldi play-off’a

TFF 1. Lig’de normal sezon tamamlanırken, Süper Lig’e yükselecek 3. ekip play-off müsabakalarının ardından belirlenecek. Ligi 6. sırada tamamlayan Bursaspor da play-off mücadeleleri sonunda yeniden Süper Lig’e dönmeye çalışacak. Ligde Hatayspor’un ardından dün Cesar Grup Ümraniyespor’u evinde mağlup etmeyi başaran Büyükşehir Belediye Erzurumspor da Süper Lig’e yükseldi. Bursaspor’la birlikte ilk 2 dışında kalan üçüncü sıradaki Adana Demirspor, dördüncü Akhisarspor ve 5. sıradaki Fatih Karagümrük arasında Süper Lig için play-off’ta kıyasıya bir rekabet yaşanacak.

İLK MAÇ BURSA’DA

34 haftalık zorlu maratonda 3 puan silme cezası alan, şanssız maçlar kaybederek ilk 2 fırsatını değerlendiremeyen Bursaspor, play-off sonunda ait olduğu Süper Lig’e yükselmeye çalışacak. Yeşil beyazlılar, play-off yarıfinalinde ligi 3. sırada tamamlayan Adana Demirspor’la karşılaşacak. Çift maç eleme usulüne göre yapılacak play-off yarıfinalinde Bursaspor rakibiyle ilk maçını evinde oynayacak. İkinci maç ise Adana’da yapılacak. Play-off yarıfinalindeki diğer maçta ise 4. Akhesirspor ile 5. Fatih Karagümrük kozlarını paylaşacak. İki ekip arasındaki ilk mücadele Fatih Karagümrük’ün sahasında oynanacak.

Final tarafsız sahada

Süper Lig’e yükselecek üçüncü ekibin belinleneceği play-off maçları büyük heyecana sahne olacak. Play-off’ta Bursaspor’la birlikte Adana Demirspor, Akhisarspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig’e son bileti alabilmek için mücadele edecek. Play-off’ta ilk olarak yarıfinal heyecanı yaşanacak. Play-off yarıfinali çift maç eleme usulüyle gerçekleştirilecek. Play-off yarıfinalinde rakiplerini geçen 2 ekip ise finalde kozlarını paylaşacak. Play-off finali Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak ve karşılaşmada rakibine üstünlük sağlayan ekip Süper Lig’e yükselecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X