Sıra İdil’de

Şırnak’ta Cizre ve Silopi ilçelerini PKK’lı teröristlerden temizleyen güvenlik güçlerinin yeni operasyon adresi İdil oldu. Dün gece ilan edilen sokağa çıkma yasağı öncesinde halk ilçeyi terk etti.

Sıra İdil’de

Şırnak Valiliği, İdil ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü’nde dün saat 23.00’ten başlayarak ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. İlçeden ayrılmaya başlayan vatandaşlar yollarda uzun araç kuyrukları oluşturdu.

 

VALİLİK AÇIKLAMASI

Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Dün saat 23.00’ten itibaren İdil merkezinde ve Dirsekli Köyü’nde, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi. 

PKK’DAN HAİN TUZAK

İlçede valilik kararının açıklanması beklenirken, dün sabah saatlerindin Şırnak İdil ile Mardin’in Midyat karayolunda askeri araçların geçişi sırasında PKK’lı teröristler, yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Hain tuzakta ölen ya da yaralanan olmazken, teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

HALK GİTTİ, ASKER GELDİ

Sokağa çıkma yasağının açıklamasıyla, ilçede kalan ailelerden bazılarının, yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerinden ayrıldıkları görüldü. Sokağa çıkma yasağı söylentileri nedeniyle ilçe nüfusunun yaklaşık yüzde 90’ı daha önce kentten ayrılmıştı. İdil’e dün sabah saatlerinden itibaren askeri sevkiyatlar da hız kazandı. Cizre ile Mardin yönünden gelen asker konvoylar ise ilçenin stratejik alanlarına konuşlandırılıyor.

​CİZRE KAYIPLARI İÇİN ‘OMBUDSMAN’ BAŞVURUSU

Şırnak Cizre’de operasyonların sona ermesinin ardından, bir binanın bodrum katında mahsur kaldıkları iddia edilen 24 kişiden halen haber alınamayınca HDP, Ombudsman başvurusu yaptı.

HDP, söz konusu 24 kişinin yaralı olduğunu savunarak, ambulansla binadan alınmaları çağrısı yapmış, devlet ve hükümet yetkilileri ise can güvenliği olmadığı gerekçesiyle binanın bodrumunda olan kişilerin yaklaşık 300 metre mesafedeki güvenli bölgeye gelmelerini istemişti. 

HDP, uzun süredir haber alınamayan 24 kişi için Ombudsman başvurusu yaparken, konuşa ilişkin yazılı açıklamasında da şu ifadeleri kullandı: “Halihazırda 24 kişinin ölmüş olup olmadığı dahi belli değildir. Bu durumdan ötürü yurttaşların yakınları da sıkıntılı ve kaygılı bir bekleyiş içerisinde. Bu itibarla Ombudsman’a başvurmak zarureti hasıl olmuştur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X