Sıra Sarıyer deresine mi geldi?

Kuraklığın alarm verdiği bu günlerde, her gün tasarruf ve doğru su kullanımı çağrısı yapılırken, Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü’nde dere yatağına onlarca metre beton döküldü.

Sıra Sarıyer deresine mi geldi?

DERYA DEMİR PINAR

Lübnanlı şirket tarafından yapımı sürdürülen cevher zenginleştirme ve atık tesisi inşaatından çıkan betonların dere yatağına dökülmesi büyük tepkiye neden oldu. Firmanın çalışmaları nedeniyle daha önce de köylülerin sulama ihtiyacının giderildiği Kamışlı Göleti’nin kurutulmasının ardından aynı durumun yaşanmaması için bölgede sık sık incelemelerde bulunan köylüler, Sarıyer deresini besleyen bir kolun üzerine onlarca metre beton döküldüğünü gördü. Su kaynaklarının üzerindeki bu tehdidi gören bölge halkı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne durumla ilgili dilekçe verdi. Dilekçe üzerine bölgeye ulaşan yetkililer, şirkete para cezası kesti.

“SU KAYNAKLARI YOK OLUYOR”

Senelerdir akan dere yatağının üzerinin firma tarafından betonla kaplandığını ifade eden Yenişehir Çevre Platformu Sözcüsü Şafak Erdem, “Bölgedeki Sarıyer deresini besleyen kollardan biri Kirazlıyayla’dan geçiyor. Ve şirketin bu kolun üzerine beton döktüğünü gördük. Ne yazık ki şirketin çalışmaları nedeniyle su kaynaklarımız bir bir kuruyor. Kuraklığın konuşulduğu şu günlerde bir damla suyun hesabının yapılması gerekirken, dere yataklarımız onlar metrelik betonla kaplanıyor. Doğal kaynaklarımızın yok olacağını bildiğimiz için buna en başından karşıydık. Ve korktuğumuz oluyor, kaynaklarımız yok oluyor. Önce köyülerin elinden bahçe ve hayvanlarını suladıkları Kamışlı Göleti gitti. Şimdi sıra diğer su kaynaklarında” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X