‘Sıra sizde’

ABD Başkanı Barack Obama’dan, Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) açık tehdit geldi.

‘Sıra sizde’

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da konuşan Obama,  IŞİD’le mücadelenin hem ABD hem de müttefikleri için zorlu bir süreç olduğunu ve operasyonların süreceğini ifade etti. Obama, ‘Vermek istediğimiz mesaj net. IŞİD’in liderleri bizden saklanamaz: Sırada siz varsınız’ dedi. 

Obama kasım ayında örgüte karşı en fazla hava operasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Sadece son birkaç hafta içerisinde düzenlenen hava operasyonlarında IŞİD yöneticilerinin öldürüldüğünü ve örgütün petrol çıkarma altyapısına hasar verildiğini söyleyen Obama, IŞİD’in yaz aylarından bu yana ne Suriye’de ne de Irak’ta kazanım elde edemediğini de vurguladı. 

DAHA FAZLA KATKI

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD ile mücadelede çabalarının artırılması gerektiğini, koalisyonda yer alan Ortadoğu ülkelerinin daha fazla katkıda bulunmasını istedi. Obama, Suriye’de IŞİD ile mücadele eden Kürt, Arap, Hristiyan, Türkmen yerel güçlerin başarılı olduğunu, bu güçlerin IŞİD’i Türkiye sınırının büyük bölümünden püskürttüğünü, sınırın geri kalanının kapatılması için Türkiye ile çalıştıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X