Sırbistan’ın Altın Karagöz sevinci

Bu yıl 29.’su düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda birinci olan Sırbistan, ‘Altın Karagöz’ü kazanırken; Bulgaristan ikinci, KKTC de üçüncü oldu.

Sırbistan’ın Altın Karagöz sevinci

BÜLENT BEYSİR

TÜM DÜNYAYA KARDEŞLİK MESAJI

Geleneksel Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, önceki akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndaki finalle sona erdi. Dünyanın dört bir yanından Bursa’ya gelen 18 ülke dansçılarının performans sergilediği yarışmanın birincisi Sırbistan oldu. Altın Karagöz ve 5 bin euro’luk büyük ödülünü BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik’in elinden alan ekip, büyük mutluluk yaşadı. Gecenin sonunda hep birlikte sahneye çıkan tüm yarışmacılar, bütün dünyaya Bursa’dan barış ve kardeşlik mesajı verdi.

SAHNEDE SÜMER EZGÜ SÜRPRİZİ

Geçen yılın Altın Karagöz sahibi Bulgaristan’ın ikinci, KKTC’nin ise üçüncü olduğu final gecesinin sürprizi ise ünlü türkücü Sümer Ezgü idi. Sahnede yanyana gelen yabancı konukların arasına girip ‘Anadolu’dan Geldik’ türküsünü seslendiren Ezgü, sergilediği folklor gösterisiyle de büyük alkış aldı. Sanatçı yarışmada mansiyon kazanan Estonya ve Endonezya’ya ödüllerini takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X