Şirketler gurbette de desteklenecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ticari hayatına yeni başlayan şirketlere çeşitli imkanlar sunan kuluçka merkezlerinin yanında olduklarını belirterek, yurt dışında kurulan söz konusu merkezlere 3 milyon 850 bin dolara kadar destek verileceğin

Şirketler gurbette de desteklenecek

Işık, yaptığı açıklamada, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programının, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İcra Komitesinin kararı ile kabul edildiğini söyledi. Söz konusu programla, kuluçka merkezlerinin yurt dışında kurulmasını teşvik edeceklerini vurgulayan Işık, ”Ticari hayatına yeni başlayan şirketlerimizin hayatta kalmaları için onlara çeşitli imkanlar sunan kuluçka merkezlerinin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi. Bakan Işık, programın iki ana başlıkta işleyeceğine işaret ederek, bunların, ‘Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı’ ve ‘Uluslararası Hızlandırıcı Programı’ olduğunu ifade etti.

İLK HEDEF SİLİKON VADİSİ

Programa üniversiteler, üniversitelerin bu amaçla kurulmuş iştirakleri ve teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketlerinin tek başına veya konsorsiyum olarak başvurabileceklerini aktaran Işık, ”Yurt dışında kurulan kuluçka merkezlerine, bu programla 3 milyon 850 bin dolara kadar destek vereceğiz. Şirketlerimiz, yurt dışında da devletimizin desteğini görecekler. İhtiyaç duydukları her alanda onların arkasında olacağız” diye konuştu. Söz konusu programlar için çalışmaların tamamlandığını açıklayan Işık, ilk hedeflerinin ABD’deki Silikon Vadisi olduğunu ifade etti. Bakan Işık, 1 Ocak 2016’dan ABD’de Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması için çağrıya çıkılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X