‘Şirketleşmeye önem veriyoruz’

Pulat, “Bursaspor’da sağlıklı bir yapı kurmayı amaçlıyoruz. Kulübün şirketleşmesini çok önemsiyoruz. Halka arz yüzde 25’i geçmeyecek” dedi.

‘Şirketleşmeye önem veriyoruz’

Finansal yapılanmadan Sorumlu Asbaşkanı Fatih Pulat, kulübün göreve geldiklerindeki borcunun 291 milyon 576 bin lira olduğunu, 8 aylık süreçte borcu 253 bin liraya indirdiklerini söyledi. Pulat, borçların yeniden yapılanması, kulübün yüksek faizden kurtulması için düşük faizli kredi konusunda başka bankalarla görüşme halinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: ‘Kulübün şirketleşmesini çok önemsiyoruz. Bununla ilgili çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmek istiyoruz. Şirketin halka arzı ile ilgili de bir düşüncemiz var. Camianın, taraftarların ve kamuoyunun, ‘kulübün yabancıların eline geçmesi’ gibi bir endişesi var. Bu mümkün değil çünkü halka arz yüzde 25’i geçmeyecek.’

KREDİYİ 7 YILA YAYACAĞIZ

‘Çok yüksek faiz ödenen 70 milyon liralık kredinin kapatılması için 120 milyon liralık bir kredi kullanmayı düşünüyoruz. Bankalara kulübün gelecek 7 yıllık perspektifi, hedeflenen gelir ve giderlerini içeren bir mali tablo sunduk. Bankalar hazırladığımız dosyayı çok beğendi. Bu yeni kredi ile borçlarımızı yeniden yapılandıracağız. Yüksek faiz yükünden kurtulacağız, hem 7 yıl sonra borçsuz hale geleceğiz hem de bir miktar parayla yeni yatırımlar yapıp kulübe kalıcı gelir getirici projeler yapacağız. Aylık ödememiz 5 yıl üzerinde olursa 2,3 milyon TL, 7 yıl olursa da 2,6 milyon Tl olacak. 7 yıla toplamda 70 milyon TL gibi bir faiz ödenecek. Biz bunu da yapacağımız kalıcı gelirlerden elde edilecek kiralarla ödemeyi düşünüyoruz. Ya da stadyumun isim hakkından.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X