Şırnak şehitlerine veda

Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Nuri Şener, İstanbul’da, Piyade Uzman Çavuş Koç, Osmaniye’de, Kıdemli Astsubay Başçavuş Erdoğan, Kayseri’de, Binbaşı Onay ise Çanakkale’de toprağa verildi.

Şırnak şehitlerine veda

Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Nuri Şener, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Pilot Yüzbaşı Nuri Şener’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınmak üzere Feriköy’deki baba evine getirildi.

Daha sonra Şener için Şişli’deki Feriköy Hasan Zeynep Camisi’nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

Camiye çıkan bütün yollar araç trafiğine kapatılırken, Feriköy Mahallesi’ndeki binaların büyük çoğunluğuna Türk bayrakları asıldı. 

Tören öncesinde camide, şehit Yüzbaşı Şener için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Buradaki törene şehidin babası Vural Şener, annesi Fatma Şener, eşi Melike Şener, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile vatandaşlar katıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve Türk Silahlı Kuvvetleri çelenk gönderdi.

Teşrik tekbirleri ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganıyla taşınan naaş, daha sonra cenaze arabasına alındı. 

Şener’in cenazesi, Feriköy Mezarlığında toprağa verildi.

Şehit  Piyade Uzman Çavuş Koç, Osmaniye’de toprağa verildi

Askeri helikopterde şehit olan 13 askerden  Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç’un Türk bayrağına sarılı tabutu, Düziçi ilçesine bağlı Bostanlar köyündeki babaevine getirildi.

Şehit için burada helallik alındı, dua edildi. Anne Zeynep ve baba Ali Koç güçlükle sakinleştirildi. Üç çocuk babası şehidin eşi Fadıma ve oğlu Ali Can, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra köy mezarlığında düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Osmaniye Valisi Kerem Al, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Koç’un cenazesi toprağa verildi.

Şehit Astsubay Başçavuş Erdoğan Kayseri’de toprağa verildi

Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın emir astsubayı Kıdemli Astsubay Başçavuş Mehmet Erdoğan’ın (47), Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin binası morgundan alınarak Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tavlusun Caddesi’nde bulunan evine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından Erdoğan için Kalem Kırdı Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehidin eşi Rüya Erdoğan ile çocukları üniversite öğrencisi Burak ve lise öğrenci Emre Erdoğan’a başsağlığı diledi.

Törende fenalaşan şehidin babası Şahin Erdoğan’a sağlık ekipleri müdahale etti. 

Tabutun başına gelen şehidin eşi Rüya ve oğlu Burak Erdoğan uzun süre gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Şahin Güven’in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasıyla Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği’ne götürülen şehit Erdoğan’ın naaşı burada defnedildi.

Şehit Binbaşı Onay, Çanakkale’de son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Koray Onay’ın naaşı, Gelibolu Devlet Hastanesinden alınarak Yazıcızade Mahallesi’nde bulunan baba evine getirildi. Şehidin annesi Nahide Onay, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 

Burada helallik alınmasının ardından Onay için Gazi Süleyman Paşa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. 

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, şehit binbaşının ailesine taziyelerini iletti.

İl Müftüsü Arif Gökçe’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Gelibolu Şehitliğine götürülen Onay’ın naaşı burada defnedildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X