Şırnak Valiliği’nden Cizre açıklaması

Şırnak Valiliği’nden, vatandaşların can ve mal güvenliği için Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağının devam ettiği bildirildi.

Şırnak Valiliği’nden Cizre açıklaması

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit eden, “sivil, asker ve polis” demeden etrafa pervasızca roketatar, patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını idame etmelerine mani olan, patlayıcı ve mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatları bertaraf etmek amacıyla güvenlik kuvvetlerimiz, hukuk düzen içinde vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmemesi için çalışmalarını itinayla sürdürmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. 

Devam eden süreçte vatandaşlarımızın başta sağlık olmak üzere gerek duydukları ihtiyaçları titizlikle karşılanmaktadır.”

Valilik, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdare Kanunu uyarınca Cizre ilçesinde önceki gün 20.00’den geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X