Şırnak ve Bitlis’te 9 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak ve Bitlis’te terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak ve Bitlis’te 9 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Şırnak merkeze bağlı Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ile korucuların ortaklaşa operasyon düzenlediği belirtildi.

Operasyonda, Cudi Dağı bölgesinde 6, Bestler Dereler bölgesinde ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin sağ ele geçirildiği bildirildi Çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ile bin 535 kilogram amonyum nitrat ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, teröristlere yönelik düzenlenen operasyonların kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.

M-16 piyade tüfeği ele geçirildi

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Hizan ilçesi Yolbilen köyü bölgesinde “Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hasan Hüseyin Gül-5” operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında, arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin, bir grup bölücü terör örgütü PKK üyesiyle karşılaştığı bildirilen açıklamada, çıkan çatışmada bir teröristin etkisiz hale getirildiği ve M-16 piyade tüfeğinin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla il genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X