Şırnaklılardan bayraklı destek

Şırnak kent merkezinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda, teröristlerden arındırılan mahallelerdeki evlere Türk bayrağı asıldı.

Şırnaklılardan bayraklı destek

Yaklaşık yüzde 90’ı tamamlanan operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 405’e ulaşırken, dar bir alanda sıkıştırılan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar da şiddetlendi.

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart’ta başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu” sürüyor. Bahçelievler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alınan  teröristler ile güvenlik güçleri arasında hemen her gün sıcak temas da sağlanıyor. 

Teröristlerden arındırılan Dicle, Yeni, Yeşilyurt, Gündoğdu ve  Cumhuriyet mahallelerinde devam eden operasyonlarda, şimdiye kadar 190 barikat kaldırıldı, 29 çukur kapatıldı. Terörle mücadele timleri, temizlenen mahallelerde ev aramalarını sürdürürken, operasyona destek veren vatandaşlar da evlerini Türk bayraklarıyla  donattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X