Şırnak’tan acı haber

Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Jandarma Karakolu’na PKK’lıların düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada, 1 köy korucusu şehit olurken, 1 PKK’lı da etkisiz hale getirildi.

Şırnak’tan acı haber

Siirt’in Eruh İlçesi yolu üzerinde bulunan ve Şırnak’a 19 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniaslanbaşlar Jandarma Karakolu’na dün gece saat 01.00 sıralarında PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.


Karakolda görevli askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonrasında PKK’lılar çekilerek kaçmaya çalıştı. Saldırı sonrası kaçan PKK’lıların yakalanarak, etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonda kıskaca alınan PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.


Çıkan çatışmada, bir köy korucusu ağır yaralanırken, bir PKK’lı da etkisiz hale getirildi. Ağır yaralanan köy korucusu, tedavi amacıyla getirildiği Şırnak Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X