Şirvan’da maden ocağında göçük

Siirt’in Şirvan ilçesinde bakır madeni sahasındaki heyelan sonrası meydana gelen göçükte 4 işçi hayatını kaybetti, onun üzerinde işçiyi enkaz altından kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Şirvan’da maden ocağında göçük

Siirt’in Şirvan ilçesindeki maden ocağında heyelan sonrası meydana gelen göçüğün neden olduğu facia, günün ağarmasıyla ortaya çıktı.

4 işçinin cesedi çıkarıldı

Kurtarma faaliyetlerinin hızla devam ettiğini aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Dün gece itibarıyla Siirt Silvan’da heyelan vesilesiyle özel bir bakır maden ocağında heyelan altında kalan 16 çalışanın 4’ünün ne yazık ki cesetleri çıkarıldı. Şuan 11 veya 12 işçinin heyelan altından çıkartılması çalışmaları devam ediyor. Çalışanlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Vefat eden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ümitsiz olmamak gerekir. Hızla heyelan altında kalanları kurtarmak için, 8 kamyon, 3 iş makinesi ve profesyonel kurtarma ekipleri var. İnşallah bugün onlardan sevindirici haber alırız.”

Şirvan ilçesi Maden köyündeki bakır madeninde dün gece yaşanan heyelan sonucu oluşan göçüğün ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Siirt Valiliği bünyesinde kurulan kriz masası koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve jandarma görevlilerinin katıldığı çalışmalara madenciler de destek veriyor. Göçüğün oluşturduğu tahribatı tespit etmek için drone helikopter havalandırıldı. Çevre illerden çağrılan ekipler de çalışmalara katılıyor.

Vali Mustafa Tutulmaz da sahaya gelerek çalışmaları yerinden takip ediyor.

Bölgede, enkaz altında kalan işçilerin yakınlarının bekleyişi sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X