Şişecam Davasında Bilir Kişi İncelemelerde Bulundu

Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında ‘Yetki ve İşkolu’ belirlemesi davasında iş yerinde bilirkişi heyetiyle birlikte keşif yapıldı.

Şişecam Davasında Bilir Kişi İncelemelerde Bulundu

Şişecam Grubuna bağlı Camiş Madencilik ile Kristal-İş Sendikası arasında ‘Yetki ve İşkolu’ belirlemesinin Bilecik Asli Hukuk Mahkemesi’ndeki 4. duruşması, iş yerinde bilirkişi heyetiyle birlikte keşif kararı alınması sonucu ile 11 Eylül 2015 tarihine ertelenmişti. Mahkemenin vermiş olduğu karar sonrası iş yerinde bilirkişi heyetiyle birlikte keşif çalışması yapıldı. Yapılan keşif sonrası fabrika önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Kristal İş Sendikası Bölge Temsilcisi İsmail Ayer, Şişecam Bilecik Camiş maden hazırlama işçilerinin hak ve adalet arama mücadelesi devam ettiğini belirterek, “11 aydan bu yana çıkmış oldukları hak ve adalet arama mücadelesinde hiçbir olumsuzluktan yılmadan bıkmadan mücadele eden Kristal İş Sendikası üyesi işçiler, hak ve adalet arayışlarında adım adım ilerlemeye devam ediyorlar. Önce işten çıkartılan arkadaşlarımız işe iade ve sendikal tazminat davalarını kazandılar. Şimdi de işverenin hukuksuz olarak itiraz ettiği iş kolu davasında da önemli bir virajı dönüyoruz. Mahkeme bilirkişi heyeti Bilecik Camiş maden hazırlama iş yerine gelerek haksız yere yapılan iş kolu itirazı ile ilgili olarak incelemelerde bulundu. Yüce Türk adaletine sonuna kadar güvenen Kristal İş Sendikası üyesi işçiler bu incelemeden de sonucun olumlu çıkacağına olan inancı tamdır. Yağmura kışa ve sıcağa aldırmadan bu mücadelesini veren Şişecam Bilecik Camiş maden hazırlama işçileri bu gün yine fabrikanın önünde idiler. Hak ve adalet yerini bulana kadar mücadelelerini bırakmayacaklarını bir kez daha haykırdılar. Bilecik işçisinin bu onurlu duruşunun yanında Kristal İş Sendikası olarak sonuna kadar durmaya kararlıyız” dedi. Açıklamanın ardından fabrika önünde toplanan işçiler olaysız bir şekilde ayrıldılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X