Şişecam’dan yeni okul binası

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçe merkezine yapılacak kent meydanı alanının içindeki teknik lise için Şişecam Grubu tarafından Yenimahalle’de yeni bir okul binası yapılacağını söyledi.

Şişecam’dan yeni okul binası

GÜRHAN ADANA

Şişecam Grubu tarafından Yenişehir’de inşa ettirilecek teknik lise binasıyla ilgili ilk adımlar atılıyor. Şişecam Genel Müdür Koordinatörü Gizep Sayın ve beraberindeki bir heyet ilçeye gelerek, Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile görüşüp okulun yapılmasının planlandığı arsada incelemelerde bulundu. Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’ın da bulunduğu görüşmeler sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Şişecam, geçen yıl aralık ayındaki planlama toplantısında, 2017 yılı yatırım programına Yenişehir’de bir okul yaptırılması kararını almıştı. Bu karar gereği, okulun yapımıyla ilgili ayrıntıları belirledik” dedi.

KENT MEYDANI

Belediye olarak ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı’nın yanındaki 15 bin metrekarelik bölgede kent meydanı kurmayı planladıklarını belirten Çelik, “Bu bölgenin içinde Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bulunuyor. Kent Meydanı yapımı için bu okulumuzun buradan taşınması gerekiyor. Şişecam, Yenimahalle’deki Hazine’ye ait 20 bin 500 metrekarelik arazi üzerine bir okul binası inşa edecek ve Osmangazi Lisesi de bu yeni binaya taşınacak” diye konuştu.

YENİ BÖLÜMLER

Yeni okul binasının devreye girmesiyle birlikte, Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki eğitim öğretim kalitesinin de artacağını ifade eden Çelik, “Eski okul binasının yerine fiziki kapasitesi çok daha yüksek modern bir okul binası yapılacak. Şu an okulda Elektrik, Elektronik ve Tarım Laboratuvarları bulunuyor. Yeni okul binasında Sivil Havacılık Hizmetleri, Mobilya ve İç Tasarım Bölümleri de faaliyete geçirilecek. Okul binasının yapımı 2018-2019 eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X