Şişli’de kalaşnikoflu infaz: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul’un Nişantaşı semtinde cumartesi günü meydana gelen silahlı saldırının ardından dün akşam saatlerinde ikinci bir saldırının şoku yaşandı.

Şişli’de kalaşnikoflu infaz: 2 ölü, 1 yaralı

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve bir koruması, uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti.

 

Olay, önceki akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Vedat Şahin ile yakın adamı Ferdi Topal, Valikonağı Caddesi üzerindeki evden yaya olarak çıktıktan 20 metre sonra, yoldan geçen bir otomobilin içinden kalaşnikof marka otomatik silahlarla yaylım ateşi açıldı.

 Saldırıda yaralanan Şahin ile Topal yakındaki Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayda ağır yaralanan Enver Aydın adlı kişi de tedavi altına alındı. Olaydan sonra polis ekibi sevk edilirken Valikonağı Caddesi de trafiğe kapattı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırıyı üç kişi gerçekleştirdi. Olayda saldırganlardan birinin uzun namlulu silah, diğerinin ise tabanca ile ateş açtığı, üçüncü kişinin ise aracı kullandığı belirtildi.

BİNALARA İSABET ETTİ

Silahlı saldırı sırasında çevredeki binalara da çok sayıda kurşun isabet etti. Olayın ardından yerde bulunaün çok sayıda kalaşnikof mermilerine ait boş kovanlar dikkat çekti. Hayatını kaybeden Vedat Şahin’in suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin’in kardeşi olduğu bildirildi. Topal ve Aydın’ın ise Vedat Şahin’e korumalık yaptığı öğrenildi.

Bu arada, silahlı saldırıda yaralanarak Özel Amerikan Hastanesine kaldırılan Enver Aydın, dün tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Şahin ve Topal’ın cenazeleri ise Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak memleketlerine gönderildi.

SARAL ÇETESİ’YLE ÇATIŞTILAR

Emniyet yetkilileri, ‘Sedat Şahin liderliğindeki organize suç örgütü ile Burhanettin Saral liderliğindeki Saral grubu olarak bilinen organize suç örgütü arasında yıllar öncesine dayanan bir husumet bulunduğunu, soruşturma kapsamında Saral grubuna yönelik araştırma da yapıldığını’ kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X