Sistani’ye saldırı girişimi önlendi

Irak’ta, DEAŞ’ın ülkenin en etkili Şii din adamı kabul edilen Ayetullah Ali Sistani’nin Necef’teki evine ve bazı Şii kutsal mekanlarına yönelik saldırı planının önlendiği açıklandı.

Sistani’ye saldırı girişimi önlendi

Terörle Mücadele ve İstihbarat Dairesi Genel Müdürü Ebu Ali Basri, Irak’ta yayımlanan Es-Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, DEAŞ’ın başta Sistani’nin Necef kentindeki evi olmak üzere Kufe Mescidi ile Kerbela, Basra ve Samarra’da Şiilerce kutsal kabul edilen bazı mekanlara yönelik saldırı hazırlığında olduğunu söyledi. Basri, ‘DEAŞ’ın yurt dışından getirdiği lider kadrosunun, bombalı araç ve intihar saldırısı şeklinde üç saldırı hazırlığı yaptığı anlaşılıyor’ ifadesini kullandı. 

Alınan istihbarat doğrultusunda bu saldırıların önlendiğini kaydeden Basri, söz konusu saldırıların planlandığı bölgenin güvenlik güçleri tarafından düzenlenen hava saldırıları ile vurulduğunu aktardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X