‘Sistemin nefesini açmak için devreye girdik’

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Sistemin nefesini açmak için devreye girdik’

Büyükataman, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından operasyonların devam ettiğini, ancak hala siyasi ayağın gizemini koruduğunu kaydetti. Büyükataman, ‘Yurtta Sulh Konseyi isimli rezil ve Haçlı yapılanmanın ana kadrosunu, siyaset ve bürokrasi alanındaki elebaşlarını bu aziz millet ne zaman duyacak, ne zaman öğrenecektir? Zabıt katibine, hizmetliye, ebe ve hemşireye kadar inen ama hala siyaset ayağına değmeyen, üst mevkilere dokunmayan FETÖ ile mücadelenin, bu gidişle inandırıcılığını kaybetmesi olağan ve mümkündür’ diye konuştu.

Cumhuriyetin ilanından önceki siyasi kriz benzeri bir tür tıkanıklık yaşandığını öne süren Büyükataman, şu görüşleri savundu:

‘Rejim ve bilhassa anayasa yamalı bohçaya dönmüştür. Sistemin revizyondan geçirilmesi, her şeyin yeniden tarif edilmesi ve her erkin sınırlarının yeniden tespit ihtiyacı hasıl olmuştur. Sigara tiryakisi gibi hukuksuzluk bağımlısı haline gelen parlamenter sistem sağlığına kavuşturulmalı, akciğerleri temizlenmelidir. Siyasi tıkanıklığın giderilmesi ve Cumhurbaşkanlığı makamıyla iktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı bir demokratik siyasi dalga yaratılmalıdır. MHP bunun için harekete geçmiştir. MHP’nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP, AK Parti’nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X