Sivas Olaylarının 22.yıl Yıl Dönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 22 yıl önce Sıvas Madımak Oteli yangınında 33 kişinin öldürülmesini bir kez daha kınadı.

Sivas Olaylarının 22.yıl Yıl Dönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 22 yıl önce Sıvas Madımak Oteli yangınında 33 kişinin öldürülmesini bir kez daha kınadı. Kiraz, “2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Pir Sultan Abdal Anma Etkinlikleri sırasında Madımak Otelinde vahşice bir katliam yaşandı. 33 yazar, ozan, düşünürün yangınla birlikte öldürüldü. Aynı zamanda iki otel görevlisi hayatını kaybetti. Aradan 22 yıl geçmesine karşın o görüntüleri her izlediğimizde tüylerimiz diken diken oluyor. 22 yıl sonra Sivas Katliamını yapanları lanetliyorum. Tabi bu katliam maalesef aydınlatılamadı. Üzerindeki sis, karanlık perde aralanamadı. Firari olan sanıklar da dava zaman aşımına uğratılarak özgürleştirildi. Bu AKP iktidarı döneminde gerçekleşti. Biz insanlık suçlarının zaman aşımına uğramayacağını savunuyoruz. Mutlaka bunların tekrar yargılanması gerekir. Bu olayların bir daha yaşanmaması için Madımak Oteli’nin bir utanç merkezinde dönüştürülmesi gerekiyor. Bu taleplerimizi yineliyoruz. Acı olayı bir kez daha kınıyoruz. Yarın çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili ile birlikte Sivas’ta olacağız. Örgütümüzle birlikte Malatya’dan çok sayıda katılımla Sivas’ta bu olayı kınayacağız. Demokrasi için bu tür olayların unutulmaması gerekiyor” dedi. Kiraz, şunları söyledi: “Malesef Ramazan ayında olmasına rağmen Ortadoğu’da, İslam dünyasında kan akıyor. Mezhepsel kavga nedeniyle insanlar katlediliyor. IŞİD terör örgütü tarafından yapılan katliamı da birkez daha kınıyoruz. Kime karşı işlenirse işlensin katliamları kınıyorum. Reyhanlı ve Cilvegözü’ndeki patlamaların aydınlatılması gerekiyor. Suriye’ye Türk askerinin girip girmemesini tartışmasını da uygun bulmuyoruz. Türkiye’nin Suriye’ye girmesi için hiçbir nedenin olmadığını düşünüyoruz. Mehmetçiklerin de şehit edilmesine yol açılmamasını istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X