Siyah incir bolluğu

Dünyaca ünlü siyah incir tezgahlarda yerini aldı. İhracatta yaşanan sorun ve erken olgunlaşma iç pazarda bolluğu ve uygun fiyatı beraberinde getirdi. Siyah incirin, geçen yıl bu zamanda 9-10 lira olan kilogram fiyatı, şu anda 3-5 lira arasında değişiyor.

Siyah incir bolluğu

ASLIHAN AYDIN

İhsaniye Pazarı’nda tezgah açan pazarcı Abdurrahim Özdemir, “İncirin büyük kısmı geçen yıl ihracata gitmişti. İç pazarda da az mal kaldığı için 10 liraya kadar çıkmıştı. Fakat bu yıl daha yeni yeni gönderilmeye başlandı. Fiyatlar düşük seyrediyor” dedi. Şeftalinin de 2,5 ile 5 lira arasında alıcı bulduğunu belirten Özdemir, geçen yıla göre bu meyvenin fiyatının da uygun olduğunu savundu. Pazarda, mevsim meyvelerinden üzümün kilogram fiyatı 3,5-5, fasulyenin 4-6 lira, armutun 4-5 lira, elmanın 3-4 lira arasında değişiyor.

MANDALİNA ÇIKTI

Kışın habercilerinden mandalina bu yıl ilk kez tezgahlarda yerini almaya başladı. Mandalinanın kilosu 6-7 lira arasında satılıyor. Kavun 1-2 liradan, karpuz ise 1 liradan alıcı buluyor. Pazarcılar yeşilliklerin, özellikle marulun sıcaklar nedeniyle yandığını, fiyatların artabileceğini vurguladı. 

LİMONUN TADI KAÇTI

İhsaniye pazarında bu hafta domatesin kilosu 1-2 lira arasında değişirken, pazarcı Kaya Ali Kaya fiyatlarının biraz daha düşebileceğini söyledi. Öte yandan limon yüksek fiyatı ile dikkat çekiyor. Limonun tanesi 1-1,5 lira arasında değişiyor. Pazarcı Ahmet Güneş, piyasada eski limonların bulunduğunu ve yüksek fiyatın bundan kaynaklandığını belirterek, “4 hafta sonra ucuzlamaya başlar. Çünkü yeni mahsuller çıkmaya başlayacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X