Siyah incir üreticisinin yüzü gülüyor

Bu yıl açılış fiyatı 6 lira olan Bursa siyah inciri çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Siyah incir üreticisinin yüzü gülüyor

İngiltere veliahdı William’ın eşi Cambridge Düşesi Kate’in hamilelik döneminde sabah bulantılarında yediği Bursa’nın meşhur siyah inciri, fiyatıyla üreticiyi sevindirdi. Sezona 6 liradan başlayan ve fiyatı 10 liraya kadar çıkan siyan incir şu an 4 liradan satılıyor. Geçen yıl bu zamanlarda incir fiyatının 2 liraya kadar gerilediğini ifade eden üreticiler, incirin bu yıl altın sezonunu yaşadığını söyledi.

Osmangazi ilçesi Aksungur Mahallesi’nden incir üreticisi Turgut Sağdıç, “İncir bu yıl altın sezonunu yaşıyor. İncir yaklaşık 30-35 yıldır yurt dışına ihraç ediliyor. İlk defa bu fiyatları gördü. Fiyatların bu kadar yüksek olmasının sebebi ise bu sene incirin az olması. Bu yıl incirlerde yüzde 50’ye varan dökülmeler oldu. Bu da fiyatların yüksek seyretmesine sebebiyet verdi. Biz üretici olarak fiyatların her zaman böyle seyretmesini istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X