Siyah öfke büyüyor

ABD’nin Missouri eyaletinde, Saint Louis kentinde 24 yaşındaki siyah genç Anthony Lamar Smith’i öldüren polis memuru Jason Stockley’nin beraat etmesinin ardından başlayan protesto eylemleri büyüyor.

Siyah öfke büyüyor

Cuma akşamı yaşanan şiddetli çatışmaların ardından sokağa dökülen Saint Louis sakinleri ile polis arasında yer yer gergin anlar yaşandı. Göstericiler Saint Louis Belediye Başkanı Lyda Krewson’ın evine boya ve taşlarla saldırdılar. Bunun üzerine polisin müdahale etmesiyle gerilen gösterilerde, yine çok sayıda gözaltı olduğu belirtildi. 

Saint Louis’de 2011’de, polis memuru Jason Stockley, uyuşturucu şüphesiyle yakalamak istediği Anthony Lamar Smith’I önce arabasıyla kovalamış, ardından da silahıyla vurmuştu. Ancak polisin Smith’i “kasıtlı olarak” vurduğunu savunan göstericiler, dün gece bir alış veriş merkezine girerek, Ferguson olayları sırasında doğan “Black Lives Matters” sloganını içeren pankartlarla kararı protesto etmeye devam ettiler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X