Siyaset Soma’yı unuttu

Manisa Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği kaza, birinci yıldönümünde çeşitli kurum ve kuruluşlarca törenle anıldı.

Siyaset Soma’yı unuttu

Ancak ne hükümetin ne de muhalefet partilerinin programlarında, Soma’daki anma törenleri yer almadı. 

Soma Kömür İşletmeleri’nin işlettiği Eynez Ocağı’nda saat 15.15 sıralarında vardiya değişimi yapılırken meydana gelen facianın ardından geriye 301 acılı aile ve 432 yetim kalmıştı. Dünyanın en büyük maden facialarından birine kurban gidenler için dün ilk anma Soma Mezarlığı’ndaki şehitlikte yapıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, konuşması sırasında yatırımlardan bahsedince bazı aileler tarafından ‘Burada siyaset yapma’ diyerek protesto edildi. AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de yine bazı ailelerin tepkisiyle karşılaştı.

Daha sonra facianın meydana geldiği madene gidilerek, bir yıl önce bugün 301 madencinin şehit olduğu ve  halen kapalı durumdaki maden ocağının girişinde saygı duruşunda bulunuldu, anma etkinliği düzenlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X