Siyasetçi gibi değil evladı gibiydim

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i bir baba olarak gördüğünü ifade eden Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, ”13 yaşındayken babamı kaybettim. Demirel babam oldu” dedi.

Siyasetçi gibi değil evladı gibiydim

Demirel’le özdeşleşen Ankara Çankaya’daki evi, ziyaretçi akınına uğruyor. Süleyman Demirel’in vefatının ardından ailenin yanından ayrılmayan eski bakanlardan Cavit Çağlar, Güniz Sokak’ta gazetecilerin isteği üzerine bu konuda duygularını paylaştı. Çağlar, şöyle konuştu:

DÜRÜSTLÜĞÜ, BARIŞMAYI

‘Acımız sonsuz. Benim 35 yılım Sayın Demirel ile geçti; 1980, 2015. Ve Sayın Demirel’in isteği ile 1987 seçimlerinde milletvekili oldum. 1991’de iktidar olduk. Kurduğu 49’uncu kabinede görev aldım. Daima yanında oldum. Ben babamı çok küçükken, 13 yaşındayken kaybettim. Demirel babam oldu. Yanında bir siyasetçi gibi değil, bir evladı gibiydim. Daima bana bakışı öyleydi, güzel günlerimiz geçti, çok şey öğrendim. Öğrendiklerim içinde dürüstlüğü, barışmasını ondan öğrendim. Kavga edeceğiniz zaman ‘muhakkak barışmanın yollarını sonunda arayın’ derdi. Ve, ‘Sizden yardım isteyen insana daima yardım edin’ derdi. Kendisi, ‘Her günün bir sabahı var’ sloganını bize alıştırmıştı. Çok sıkıntılı günlerimiz olmuştu siyaseten. Hepimize moral verirdi, ülkenin sıkıntılı günlerinde moral verirdi.

YÜCE BİR İNSANDI

Yüce bir insandı ve ‘Türkiye’deki insanların gelir düzeyi 20 bin dolara çıktığı zaman benim ülkemin demokrasisi de o şekilde büyüyecektir’ derdi. Söylemlerini bugün hatırlayarak kamuoyuna da söylemek istiyorum. İnşallah Türkiyemiz Demirel’in istediği gibi o hep ‘böyük’ derdi, ‘büyük’ derdi, büyük Türkiye olacaktır, demokrat bir Türkiye olacaktır. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Ülke büyük bir evladını kaybetti.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X