‘Siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz’

Başbakan Davutoğlu, “Seçim neticesi ne olursa olsun sorumluluğu üstleniyoruz. Biz, siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz” dedi.

‘Siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz’

Başbakan Davutoğlu, “Seçim neticesi ne olursa olsun sorumluluğu üstleniyoruz. Biz, siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ”Bugün burada bir aşkın, bir sevdanın tarihini yazıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’un fethine giderken, ‘Madem ki denizden gidemiyoruz, gemileri karadan yürütelim’ demişti. Sayın Cumhurbaşkanımız da Orduluları, Giresunluları memnun etmek için ‘Madem ki havaalanı lazım, denizin üzerine havalimanı yaparız’ dedi. Bugüne ulaştık” dedi.

Davutoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı açılış törenindeki konuşmasına, ”Sayın Cumhurbaşkanım ve muhterem hanımefendi, Karadeniz’in dalgaları gibi coşkulu, Karadeniz’in dağları gibi vakur Ordulular, Giresunlular, hepinizi sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyorum” sözleriyle başladı. 

”Bunları hayal bile edemezler”

Tören alanındaki vatandaşların ”Ahmet Hoca” sloganı üzerine Başbakan Davutoğlu, ”O zaman madem ‘Ahmet Hoca’ diyorsunuz, buna biraz daha coğrafya dersi verelim mi? Bakın şimdi, dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsünü İzmit Körfezi’nde inşa ediyoruz. Kim yapıyor? Dünyanın en geniş açıklıktaki köprüsünü de demiryolu ile birlikte  Çanakkale’de inşa ediyoruz. Kim inşa ediyor?” diye konuştu.

”Sizden bir destan bekliyoruz”

Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı dönemindeki bu olağanüstü hamlelerin üzerinde yeni bir geleceğe doğru hep birlikte yürüdüklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 18 bin kilometre duble yol yapıldığını, bunların otoyola çevrildiğini anlattı.

Davutoğlu, alandaki vatandaşlara şöyle seslendi:

”Cumhurbaşkanımıza ve onun bize aktardığı tüm emanetlere sahip çıkmak boynumuzun borcu. Sandık emanetine kim sahip çıkacak? Ordu’da 5’te 5, Giresun’da 4’te 4 yapıyor muyuz? Ordu-Giresun Havaalanı’nı açtıktan sonra da bunu sizden talep etmek bizim hakkımız olur, değil mi? Hakkımız mı? Sizden bir destan bekliyoruz. Biraz dinlesinler ve öğrensinler diye dersimize devam edelim. Çıkmış Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim gerçekleştirdiğimiz, dünyayla yarışırken gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Onlar bizimle yarışıyor, biz dünyayla yarışıyoruz. Dünyayla yarışan kudretli bir devletin vatandaşları olmaktan memnun musunuz? Biraz önce saydığım tüm mega projeler, dünyanın ilk üçüne, beşine giren projeler.”

”Lojistik merkez yeni akıllarına gelmiş”

Davutoğlu, “Lojistik merkez yeni akıllarına gelmiş. Şuana kadar 8 lojistik merkez kurduk. 6’sının yapımı devam ediyor. Bir 6 daha kuracağız. Türkiye’de bir değil 20 lojistik merkezle demir yollarını, deniz ulaşımını ve havalimanlarını birbirine bağlayacağız” dedi.

Afrika’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Asya’ya taşınan mal, enerji ve kültürel aktarımın Anadolu üzerinden yapıldığını ve yapılacağını vurgulayan Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bu ülke için daha çok büyük hizmetlere biz ahdetmişiz. Yola bu inanç ve kararlılıkla çıkmışız. 12 yıllık birikim üzerinde, inşallah önümüzdeki dönemde 2023’e kadar bütün bu projeleri hayata geçireceğiz. 2023’te bu projeler hayata geçtiğinde bütün bu hatlar buluşacak. Samsun’dan Bolomon’a kadar da inşallah 3. aşamada çalışmalar yaptırıyoruz.”

İki hafta önce muhalefet partilerinin liderlerine meydan okuduğunu hatırlatan Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımızdan başarı dolu bir 12 yıl devraldık, geleceğe doğru bunu götürmeye kararlıyız ama ola ki millet bize teveccüh göstermezse birinci parti olmazsak bu koltuğu bir başka arkadaşıma devrederim. Siz ne yaparsınız diye sordum; birer birer kıvırttılar” diye konuştu.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, ‘Oyum düşmezse ben istifa etmem’ sözlerine atıfta bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu’nun bütün niyeti, yüzde 24-25 oy almak. İktidar olmak değil. Bahçeli, ‘Ben oyumu kaybetmezsem bırakmam’ dedi. 12 seçim kaybetmiş hala gözü koltuğunda. Diğeri 4-5 seçim kaybetti hala gözü koltuğunda. Çünkü bunların meselesi, koltuk meselesi koltuk. Bizim meselemiz hizmet meselesi. Demirtaş bir adım öteye gitti; iki şey söyledi ki buradan sizin huzurunuzda bir şekilde cevap vermek farz oldu. Dedi ki, ‘Ben bırakırım ama barajın altında kalırsam ve başarısızlık benden kaynaklanırsa bırakırım’ Böyle genel başkan olunur mu? Genel başkan dediğin, lider dediğin, başarının da başarısızlığın da sorumluluğunu üstlenir. İşte biz seçim neticesi ne olursa olsun sorumluluğu üstleniyoruz”.

Davutoğlu, eleştirilerine şöyle devam etti:

“Diğer taraftan da diyor ki küçük aklıyla ve o zayıf ahlakıyla kendisi gibi zannediyor diyor ki, ‘Sayın Davutoğlu kazansa bile başkanlık sistemi gelecek ve koltuğunu bırakacak’ Be ey gafil; buradan sesleniyorum, bizim siyaset anlayışımız sizin anlayışınız gibi değildir. Biz siyaseti koltuk meselesi olarak görmeyiz. Beyannamede zikrettiğimiz gibi bütün bu hizmetler üzerinde, bütün bu başarılar üzerinde başarıların en büyüğünü gerçekleştireceğiz ve yeni sivil bir anayasa yapacağız sivil. Tamamıyla milletten gelen. O sivil anayasa içinde başkanlık sistemi de dahil her konuyu ele alacağız. Hiçbir ön yargı olmadan, Türkiye için en doğru ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağız. Çünkü bizim meselemiz koltuk meselesi değil. Ezeli ve ebedi bir davanın neferleriyiz. Biz yola çıkarken Tarık bin Ziyad gibi bütün gemileri yakmış  çıkmışız. Türkiye için doğruysa, ülkemiz, milletimiz için doğruysa hiçbir koltuğu arkamızda bırakırken gözümüzle dönüp bakmayız bile bakmayız.”

Kendilerinin anlayışlarının önce ahlak, erdem ve hikmet olduğunu, sonrasında siyaset geldiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Aziz Ordulular, değerli Giresunlular, bu havaalanı inşallah kazasız belasız nice yolculuklara şahit olacak. Havaalanına gelen ve giden yolculuklar dışında bir de milletlerin yolculuklar var. Milletlerin tarih içindeki büyük yolculuğu… 1071 Malazgirt, 1453 İstanbul’un fethi, 1923 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması… Şimdi size soruyor ve bir anlamda şahitlik etmenizi istiyorum; bu tarihi yürüyüşte, 2023’te kuvvetli ve şefkatli bir Türkiye’yi kurmaya var mısınız? Kendi savaş uçağını yapan, kendi tankını, kendi helikopterini yapan, hiç kimseden borç almadan, borç istemeyen kudretli Türkiye’ye var mısınız? 2053’te Osmanlı Devleti’nin bütün o adalet mirasıyla dünyaya adalet ve nizam getirmeye var mısınız? 2071’de Malazgirt’in bininci yılında, bu topraklardaki ebedi kardeşliği, çevre coğrafyalara da bir barış mesajı olarak yaymaya var mısınız? Bunun için ilk adım 7 Haziran. İnşallah yeniden bir destan yazarsanız, 2023’ün, 2053’ün 2071’in önü açılacak ama bu dışarıdaki işbirlikçi çetelerin, paralelcilerin, onların buradaki uzantılarının hesabı gerçekleşirse ki gerçekleşmez; önümüzü kesmeye çalışacaklar.”

Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Önümüzü kesmek isteyenlere dur diyecek miyiz? Tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacak mıyız? Bu destan ile inşallah Ordu ve Giresun 9 milletvekilini el ele Ankara’ya gönderiyor mu? Karadenizli söz verdim mi, Karadeniz dalgaları çıldırsa, bu sözünden dönmez, Karadeniz dağları çökmedikçe, Karadenizli sözünden dönmez. Allah yar ve yardımcımız olsun.”  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X