‘Siyasetin gergin atmosferi beslememesi lazım’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bu gergin ortamdan çıkması lazım. Siyasetin bu gergin atmosferi beslememesi lazım. Daha yumuşak bir dilin kullanılmasında büyük yarar var” dedi.

‘Siyasetin gergin atmosferi beslememesi lazım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de canlı yayınlanan “Liderler Konuşuyor” programında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı. 

“CHP Genel Merkezi önünde silah sesleri duyulmasıyla ilgili bir gelişme var mı?” sorusu üzerine, konuyla ilgili İstanbul’a geldikten sonra gerekli bilgileri aldığını belirtti. 

Akşam, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini aradığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Büyük bir dikkatle olayı takip ettiklerini, izlediklerini ifade ettiler ve olayın aydınlanacağını da bildirdiler. Kendilerine teşekkür ettim. Hangi gerekçe ile ateş ederler anlamakta doğrusunu isterseniz zorlanıyorum. Sonuçta biz, düşüncelerimizi açıklıkla ifade eden siyasi partiyiz, gizli kapaklı işimiz yok. ‘Bizim düşüncelerimizi herkes beğenecek’ diye bir beklentimiz de yok. Ama farklılıklara artık tahammül etmemiz gerekir. Türkiye özellikle son yıllarda gergin bir toplum olmaya başladı. Bir birimize mesafe koymaya başladık. Türkiye’nin bu gergin ortamdan çıkması lazım, daha huzurlu bir ortama ihtiyacımız var. Bu gerginliği yaratanlar da büyük ölçüde siyasiler. Siyasetin bu gergin atmosferi beslememesi lazım. Daha yumuşak bir dilin kullanılmasında büyük yarar var. Umarım Türkiye, bu gergin ortamdan kurtulmuş olur.” 

Kemal Kılıçdaroğlu, İpek Koza Grubuna kayyum atanması ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Burada iki temel sorun alanı var aslında, birincisi şu, Cumhuriyet savcısı eğer bir yazıyla, bir gruba el koyup kayyum atıyorsa mahkeme kararı olmadan, orada demokrasi, hukuk askıda demektir. Daha vahim olanı, kayyum olarak atanan kişilerin iktidara yakın olmasıdır” dedi.

“Ağır bir ifade”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in “Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa, korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak” sözlerinin sorulması üzerine de Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu çok ağır bir ifade. Seçim öncesi böyle bir şeyi ifade etmek, halka ‘ben size güvenmiyorum’ mesajı vermek çok ağır bir şey. Bir demokraside olmaması gereken şey” diye konuştu.

“Sorun siyaseten sömürülüyor, çözülmüyor”

Kürt sorunun çözümüne ilişkin soru üzerine Kılıçdaroğlu, bu sorunu ancak CHP’nin çözebileceğini savundu. 

CHP olarak yurt dışındaki örnekleri incelediklerini ve deneyimleri dinlediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye bu sorunu çözebilecek, bilgiye de birikime de kapasiteye sahiptir. Sorun siyaseten sömürülüyor, çözülmüyor. Bu sorunu çözme konusunda siyasiler hiçbir zaman samimi davranmadı. İki baldırı çıplak edebiyatı ile başladı, şimdi geldiğimiz noktaya bakın. 30 yıl geçti. Biz bunu güvenlik önlemleri ile çözeceğiz, çözülmüyor. Benim partim oy kaybetse dahi bu sorunu çözmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.”

“Emniyet mensuplarına 3600 ek gösterge olacak mı?” sorusu üzerine ise Kemal Kılıçdaroğlu, emniyet mensuplarına 3600 ek göstergeyi vereceklerini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X