‘Siyasette kadınların daha fazla olması lazım’

Başbakan Yıldırım, “Siyasette kadınların daha fazla olması lazım. Kadınlarınız erkeklerimiz Türkiye’nin geleceğini birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

‘Siyasette kadınların daha fazla olması lazım’

Başbakan Binali Yıldırım Çırağan Sarayı’nda Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Olağan Genel Kurulunda konuştu.

 

Yıldırım, buradaki konuşmasında, “Siyasette kadınların daha fazla olması lazım. Kılıçdaroğlu’nu ben anlamıyorum, gerçekten anlamıyorum. 18-25 yaşı o kadar çarpıtıyor ki… 18-25 yaş arası 9 milyon 250 bin insanımız var. Bunun yarısı kadın. İşi getirdi bağladı askerliğe. Peki diğer yarısı 4,5 milyonu kadın, onlar askere gitmiyor. Onlarla ilgili bir düşünceniz var mı? Yok sayıyor, yok. Zihninde kadın yok. Sosyal demokrat olmak lafla olmaz. 9 milyon 18-25 yaş arasındaki insanı yarısı kadın. ‘Efendim askere gitmemek için 18 yaşı seçilme yaşı olarak getirdiniz’. Bu çok gülünç bir şey. Bir ana muhalefet partisi başkanına yakışmayacak bir şey. Onun için kadınlarınız erkeklerimiz Türkiye’nin geleceğini birlikte inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

 

“Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

 

 “Türkiye’nin doğusunu, batısını, güneyini, kuzeyini birbirine yakın ettik, yolları böldük, hayatları kurtardık, yolları böldük milleti birleştirdik. Yolları böldük gönülleri birleştirdik ama yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X