‘Siyasi istikrar kuvvetli olunca Türkiye’nin önü açık’

Başbakan Yardımcısı Babacan, “Türkiye’de siyasi istikrar zemini kuvvetli olduktan sonra, Türkiye’nin önü açık. Siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik başarı elde etmek mümkün değil” dedi.

‘Siyasi istikrar kuvvetli olunca Türkiye’nin önü açık’

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince iş adamları, sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’deki istikrarın önemini vurguladı.

 

Pek çok ülkede işsizliğin hızla arttığını, Avrupa’da son 7-8 yıldır ekonomik büyümenin durduğunu, dile getiren Babacan, “Hemen yanı başımızdaki Avrup’da her iki gençten birisinin işsiz olduğu bir tablo var. Çevreleyen olumsuz şartlara rağmen, hamdolsun Türkiye, ekonomik açıdan büyümeye devam ediyor. Türkiye’de istihdam artmaya devam ediyor” dedi.

 

Türkiye’nin çevresindeki olumsuz tabloya rağmen, büyümenin devam ettiğine dikkat çeken Babacan, şöyle konuştu:

 

“Bir çok malımızı sattığımız Avrupa’nın iç pazarında sorun varken, güneyimizde son derece riskli bir tablo varken, kuzeyimizde önemli ihraç pazarlarımız sıkıntı yaşarken, Türkiye nasıl oluyor da büyümeye devam ediyor, Türkiye nasıl oluyor istihdamını artırmaya devam ediyor. Bunun en önemli cevabı, istikrar. Çok şükür Türkiye’de siyasi istikrar zemini kuvvetli olduktan sonra, Türkiye’nin önü açık, yolu açık. Siyasiistikrar ekonomik istikrarın temelidir. Siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik başarı elde etmek mümkün değil.”

 

Avrupa’da pek çok ülkede sık sık hükümetler değiştiğini, her G20 toplantısına Avrupa ülkelerinden bir başka bakanla oturduğunu ifade eden Babacan, iki toplantı arasında hükümetler ve bakanlar değiştiğine dikkati çekti. Babacan, çünkü bu ülkelerde güvenin olmadığını ama Türkiye’nin siyasi istikrar zemininin kuvvetli olduğunu belirtti.

 

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde, Türkiye’de çok güçlü bir siyasi iradenin, sağlam istikrar zemininin bulunduğunu, işte bu zemini ne kadar sağlam tutulursa Türkiye’nin önünün de o kadar açık olacağını bildirdi.

 

“Kaynak Türkiye”

 

Babacan, istikrarın olduğu dönemde, Türkiye’de yatırımların olduğuna dikkati çekerek, güvenin her şeyin temeli olduğunu anlattı.

 

Güven kaybedildiğinde, ne yapılırsa yapılsın, ne kadar maddi kaynaklar olursa olsun, işe yaramayacağını vurgulayan Babacan, “Nasıl oldu da ekonomimiz büyüdü? Bize 2002-2003’te çok sordular, “kaynak nerede? Nereden bulacaksınız kaynağı?” Biz diyorduk ki kaynak Türkiye. Eğer biz güven oluşturursak, eğer biz doğru işler yaparsak dünyanın kaynağı buraya gelir ve çok şükür bu oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X