Siz gerçek Joshua John’u görmediniz!

İlkyarının eleştirilen isimlerinden biri olan Hollandalı futbolcu, Antalya kampında içini Olay Spor’a döktü. “Aslında gördükleriniz benim kendimde olan şeyin yüzde 60’ı. Artık takım arkadaşlarımı tanıyorum, şehri, camiayı biliyorum. Herkesi mutlu edeceğim

Siz gerçek Joshua John’u görmediniz!

Bursaspor’un sezon başında renklerine bağladığı Joshua John, Antalya kampında OLAY Spor’a önemli açıklamalar yaptı. Ligin ilkyarısında zaman zaman 11’de şans bulan zaman zaman da yedekte bekleyen tecrübeli kanat oyuncusu, Bursa’yı Bursaspor’u tanımaya başladığını ve ligin ikinci yarısında sahada çok daha iyi olacağını söyledi. ‘Aslında gördükleriniz benim kendimde olan şeyin yüzde 60’ı’ diyen John, ‘Takıma geç katıldım. Arkadaşlarım birbirini tanıyordu. Ben ilk geldiğim vakit bunun sıkıntılarını yaşadım” diye konuştu. Bazen kötü oynadığını da kabul eden Joshua John şöyle devam etti: 

ŞÜPHENİZ OLMASIN

“İlk geldiğim vakit ne olacağını bilmiyordum. Takımı tanımam zaman aldı. İlk 11’de oynadığım maçlar da oldu, yedek beklediğim müsabakalar da. Ancak elimden gelenin iyisini yaptım. Bazı maçlar iyi, bazı maçlar kötü oynadım. Daha iyi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Artık takım arkadaşlarımı tanıyorum, şehri, camiayı biliyorum. Herkesi mutlu edeceğime emin olabilirsiniz. Daha farklı bir Joshua John izlemeye hazır olsun herkes. 

Bunun garantisini veriyorum.”

HERKES ÇALIŞTIĞIMI GÖRECEK

“Her futbolcu 90 dakika oynamak ister. Bu isteğimi hocama göstermek zorundayım. Çok çalışarak bu formayı hak ettiğimi ispatlamalıyım. Herkes benim daha fazla çalıştığımı görecek. Bir farklılık yaratacağına inanıyorum. Ben Bursaspor’a oturmaya gelmedim. Bu takıma katkı sağlamaya geldim. Sahada artık ne yapmam gerektiğini daha iyi biliyorum. Ligi daha iyi biliyorum. Sorumluluklarımızın tüm takım olarak farkındayız. Ben bu oyuncu grubunun çok iyi işler yapacağına eminim.”

Biz şansa maç kazanmadık!

Hollandalı futbolcu takım içerisindeki arkadaşlığa dikkat çekti. 

Bursaspor’un ilkyarıdaki bazı maçlar sonrası eleştirildiğini belirten John “Hepimiz daha önce farklı faklı takımlarda oynadık. Ancak bu takımda farklı olan bir şeyler var. Burada küçük küçük gruplar yok. Herkes birbiriyle konuşuyor. Milleti ne olursa olsun, yaşlısı genci önemli değil. Herkes birlikte gülüyor birlikte eğleniyor. Bu birlik beraberlik maçlarda görülüyor. Maçlar bazen zora girdiğinde insanlar bizim hakkımızda diyor ki; Bursaspor şansla kazanıyor. Biz bunun böyle olduğuna inanmıyoruz. Bir takım içerisinde oyuncular birbirlerini seviyorsa, saygı duyuyorsa o takım başarılı olur’ diye konuştu.

İlkyarıyı iyi bitirdik

Bursaspor açısından ligin ilk yarısının iyi geçtiğini belirten Joshua John “İyi puan topladık. Bursaspor’un hem taraftarıyla hem potansiyeliyle ligin en tepesinde yer alması gerekir. Bu doğal olan. Takım olarak savaştık. İlk yarının üretken ve güzel geçtiğini söyleyebilirim. Bazı maçlarda zorlandık fakat üstesinden gelmeyi başardık. Biz iyi takımız ve birbirini anlayan isimlerden oluşuyoruz” diye konuştu. 

Böyle bir kulübün kıymeti bilinmeli

Yeşil beyazlı kulübe gelmeden önce düşündüklerini aynen gördüğünü ifade eden tecrübeli kanat oyuncusu “Gelmeden önce güzel hikayeler duydum Bursaspor’la ilgili. Menajerim zaten Türk. Buradaki kulüpleri çok iyi tanıyor. Bana anlatmıştı. Beklediğim her şeyi gördüm. Kulüpte iyi bir sistem olduğunu söylemişti. Bursaspor harika bir kulüp. Bizler futbolcular olarak böyle bir kulübün, böyle bir taraftarın, böyle bir şehrin, böyle bir camianın kıymetini bilmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Hamza Hoca’yı takım olarak çok seviyoruz

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile ilgili görüşlerini de açıklayan John “Her gün bizleri daha iyi duruma getirmek için çalışan bir teknik ekibimiz var. Hamza Hoca futbolcunun dilinden çok iyi anlıyor. Bizlere yaklaşımı bir hoca gibi değil, arkadaş gibi. Biz futbolcular olarak onu çok seviyoruz” dedi. 

Süper Lig çok sert

Joshua John, Süper Lig’in oldukça zor olduğunu da belirtti. Belli hedeflere oynayan birçok ekip olduğunu ifade eden John “Beklediğimden daha çekişmeli bir lig gördüm. Bu da rekabetçi bir ortam yaratıyor. Fiziksel mücadelenin çok olduğunu topu müdahalelerin sert olduğu bir lig. Ancak biz Bursasporuz güzel futbol adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Her ne kadar rakipler rekabetçi de olsa kendi oyunumuzu sahaya koymayı hedefliyoruz. İlk yarıdan iyi bir ekip olacağız. Sezon sonu iyi bir konumda olacağımıza eminim” dedi.

Hollandalı kanat oyuncusu Joshua John, tercüman Altuğ Günaydın aracılığıyla OLAY Spor ekibinden Beytullah Süat, Erkan Sağlık ve Bircan Örsel’in sorularını yanıtladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X