Size karşı gizli kıskançlık besleyen bir insanı ortaya çıkartacak 12 işaret

Hayatımızda belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirdiğimizde çok mutlu hissederiz ancak bazı insanlar bu mutluluğu bize zehir ederler. Bu insanların size iyi dilekte bulunan insanlar olduğunu düşünürsünüz ancak bu insanlar sizi kıskanırlar. İnsanları değerl

Size karşı gizli kıskançlık besleyen bir insanı ortaya çıkartacak 12 işaret

Aşağıdaki 12 işaret çevrenizdeki kıskanç insanları bulmanızda size yardımcı olacaktır:

 

1. Taklit

 

Kariyerinizi, ilişkilerinizi, kıyafetlerinizi ve daha nicesini kıskanan bir insan size benzeyebilmek için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar; sizi taklit ederler. Oscar Wilde diyor ki:

 

“Taklit yağcılığın en samimi halidir ancak çoğu zaman başkaları sizin düşüncelerinizi çaldığında sinir bozucu bir şeydir. Ancak sinirlenmektense, bu insanlara kendi kişiliklerini bulmaları için yardım edin. Bir şeyleri başarabilmek için kendileri olmaları gerektiğini öğretin.”

 

2. Sahte iltifatlar

 

Kıskanç insanlar sizi övüyormuş gibi görünmek isterler ancak arkanızı döndüğünüzde arkanızdan art niyetli yorumlar yaptıklarını göreceksiniz. Hiçbir şeyi umursamıyormuş gibi davranırlar. Onların seviyelerine inmeyin.

 

3. Başarılarınız küçümsenir

 

Sürekli başarılarınızı küçümserler, çok daha ileriye giderler. Unutmayın onlara bunun aksini söylemenin bir faydası yok çünkü böyle davranmaya devam edecekler. Sadece mütevazı olun, yeterli.

 

 

4. Hatalarınız onları mutlu eder

 

Bir hata yapsanız hatta sadece küçücük bir şey kaybetseniz sizi kıskanın insanın söyleyeceği ilk cümle ‘’ben sana demiştim’’ olacaktır. En küçük hatanız bile onları mutlu etmeye yeterlidir. Sert sözlerinin sizi etkilemesine izin vermeyin. Siz doğru yolunuzda ilerlediğiniz sürece, hiçbir şey sizi başarılara ulaşmaktan alıkoyamayacaktır.

 

 

5. İyi gün dostu değillerdir

 

Genellikle fark edersiniz, bazı insanlar yalnızca başarı olduğunuz süre boyunca yanınızda olurlar. Başarısız olursanız batan gemiye hücum eden akbabalar gibi kaçarlar. Ancak kıskanç insanlar bunun tam tersidir. Sizin iyi olmanız onların kıskançlık duygusunu arttırır ancak kötü durumda olmanız onları mutlu eder.

 

6. Onların gözünde siz bir rakipsiniz

 

Kıskanç bir insan sizi rakibi olarak görür çünkü sizden daha iyi olmak isterler ve kendilerini daima sizden üstün görünmek için ellerinden geleni yaparlar. Onların sizi provoke etmesine izin vermeyin. Bu tarz bir düşmanlık sağlıklı değildir ve sizi alt edebilmek için kötü taktikler kullanmaktan bir an bile tereddüt etmezler.

 

7. Dedikoducudurlar

 

Kıskanç insanlar fırsatını buldukları an arkanızdan konuşmaya başlarlar ve kesinlikle iyi konuşmazlar. Kendileri de yalan olduğunu bildiği halde hakkınızda yalan yanlış söylentiler yayarlar. Bu gibi şeylerden etkilenmeyin ve iradeli olun.

 

8. Yaptığınız her şeyde bir kusur bulmada üstlerine yoktur

 

Kıskanç insanlar sizi şans eseri bir şeyler başarmış ve kendilerinden aşağı bir birey olarak görürler. Her hareketinizi eleştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Çok yetenekli olmanız veya çok çalışıyor olmanız onlar için bir anlam ifade etmez. Onlar sadece sizi nasıl aşağı çekebileceklerini düşünürler.

 

 

9. Sebepsiz bir şekilde sizden nefret ederler

 

Ona karşı bir yanlış yapmamış olsanız dahi sizden nefret ederler. Başarınıza imrenirler ve onu elde edemediklerinde hemen sizden nefret ederler. Bununla uğraşmanın tek yolu onlara nazik olmanızdır aksi takdirde size kin ve intikam kokan bir şeyler yapabilirler.

 

 

10. Sizi yakınlarınızdan soyutlamaya çalışırlar

 

Kıskanç insanlar en güçlü zararlarını yakın ilişkilerinizi zedelemek için verirler. Arkanızda hiçbir güç kalmaması için sizi yakınlarınızdan uzaklaştırmak isterler ve bu sayede sizi daha kolay alt edebileceklerini düşünürler.

 

 

11. Gerçek renklerini belli ederler

 

Kıskanç bir insan size karşı olan hislerinde asla dürüst değillerdir. Yüzlerinde sahte bir gülümseme vardır ve mutluluğunuzu paylaşan ve sizin için en iyiyi isteyen biri gibi davranırlar.

 

 

12. Tavsiyeleriyle sizi sabote ederler

 

Kıskanç bir insanın vicdanı sizi aşağı çekerken sızlamaz. Başarısız olun diye size en kötü tavsiyeleri verirler. Dikkatli olun çünkü sizin onu dinleyeceğinizden emin olabilmek için çok çaba gösterirler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X