‘Sizlerin yanındayız’

Vali Yardımcısı Cemal Polat, iftarını Yenişehir Çardakköy Mahallesi’nde çadırlarda kalan mevsimlik işçilerle açtı.

‘Sizlerin yanındayız’

GÜRHAN ADANA

Polat, Kaymakam Vekili Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve daire amirleriyle gittiği Çardakköy’de arazide masalar kurularak oluşturulan iftar sofrasında tarım işçileriyle bir araya geldi. Tarım işçilerine seslenen Polat, ‘İlçedeki tarımsal üretimin bir parçasısınız. Buranın size ihtiyacı var’ diye konuştu.

Ramazan ayının rahmet, bereket, sevgi ve dostluk ayı olduğunu söyleyen Polat, bu ayda özellikle yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığını anlattı.  Polat, ‘Sizlerle birlikte iftar sofrasını paylaşmaktan ötürü çok mutluyuz. Sizlerin döktüğünüz alın teri ve yaptığınız çalışmalar çok kutsal. Yaşam koşullarınızı iyileştirmek için çalışıyoruz. Devlet olarak sizlerin yanındayız. Valiliğimizin, kaymakamlığımızın kapıları size açıktır. Her türlü ihtiyaçlarınızı bizlere bildirin’ dedi.

İznik Kaymakamı Yenişehir Kaymakam Vekili Hüseyin Karameşe de Yenişehir’in bir tarım ilçesi olduğunu belirterek, ‘Yenişehir Ovası’nda toplam 480 çadırda 2 bin 20 tarım işçimiz barınıyor. Tüm kurumlarla bir araya gelip sorunlarını tespit ediyoruz. Kazandığınız her kuruş sonuna kadar helaldir. Çünkü alın teriyle kazanıyorsunuz’ diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, “Şu an burada iftarımızı açtığımız, sizlerin kaldığı bu bölge Oto Test Merkezi sınırları içinde kalıyor. Sizlerin daha rahat koşullarda yaşamanız için gelecek yıla kadar başka bir bölgede konaklama yeri kuracağız” dedi.

Tarım işçileri, Diyarbakır, Mardin, Urfa ve Gaziantep’ten her yıl ilçeye sezon başında gelip sezon sonu memleketlerine geri dönüyorlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X